През последните години популярността на уличните храни нараства неимоверно. Храните,

...
През последните години популярността на уличните храни нараства неимоверно. Храните,
Коментари Харесай

8 класически френски рецепти за улична храна

През последните години известността на уличните храни нараства неимоверно. Храните, които едно време са се продавали на улицата, са били локални ястия, типични за страната и промотиращи достоверния усет пред туристите.

Нещата в днешно време обаче се трансформират и в този момент доста от уличните храни се трансформират в широкоразпространени храни и даже се появяват из менютата на редица заведения за хранене.

Оживените заведения за хранене и кафенета във Франция имат репутацията тук-там, които оферират неустоима приятност за феновете на вкусната храна - същото важи и за френската уличната храна.

От прясно приготвени крепове до агнешка наденица или сандвичите с шунка и масло, уличната храна във френската столица и села включва голям брой интернационалните усети, поднесени с характерен френски нюх.

1. Сандвич Jambon Beurre

Jambon beurre е освен това от сандвич с шунка и масло, това е заветен съюз сред класическа багета, чудесно френско масло и висококачествена шунка. Jambon beurre е страхотна улична храна съвършена за пикници, обеди и даже бързо ядене на крайник.

2. Пържени картофи с пармезан

Независимо дали сте съгласни с достоверността на тази френска улична рецепта за пържени картофи с пармезан, без подозрение те са прелестна улична храна, подобаваща за лека закуска.

3. Френски крепове

Крепове можете да намерите из всеки регион на Франция - рядко има пазар или обществено място, където да не продават крепове. Те са толкоз лесни за подготвяне, че можете да си ги вършиме и вкъщи. Можете да намажете крепа си с обичаното си сладко, течен шоколад или да го извършите с малко лимон и захар.

4. Класически френски Merguez

Класическият френски Merguez съставлява марокански салам, който се трансформира в извънредно обичана и търсена улична храна в цяла Франция, изключително в композиция със сандвич или плоски питки.

5. Френски понички (Beignets)

Суперлесните френски понички без квас са класическа улична храна и са най-вкусни с димяща чаша кафе au lait (кафе с мляко).

6. Бадемови кроасани

Бадемовите кроасани са типичен френски сладкиши, нормално сервирани за закуска, които се оферират в първокласни кафенета в Париж и другите огромни градове. Плънката се състои от сладостен бадемов крем, разпределен по цялото тесто, след което се пече с нарязани върху тестото бадеми.

7. Шоколатини (Pain au Chocolat)

Какво по-хубаво от прясно изпечени шоколатини, преди малко извадени от фурната? Този хрупкав и златист сладкиш се цялостни с разтопен шоколад. Ако добавите към него едно вкусно с кафе, ще получите една семпла, само че първокласна закуска.

8. Захаросани кестени

Ако кестените, изпечени на мощен огън, са специалитета на коледните празници, то захаросаните кестени са техните първокласни братовчеди. Този неповторим сладостен усет е една от най-търсените улични храни. Тях можете да си ги приготвите и вкъщи стига да имате време - нужни са няколко дни за приготвянето им, само че дейното готвене за този интервал не надвишава 30 минути.

Всички вкусотии от уличната храна на Франция може да разгледате в нашата изложба.

А няма да ви е по никакъв начин зле, в случай че хвърлите и един взор на тези вкусни френски десерти, нашите френски кроасани или пък обичаната ни френска селска торта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР