През последните години Пловдив се радва на много немски инвестиции,

...
През последните години Пловдив се радва на много немски инвестиции,
Коментари Харесай

Официална делегация от Щутгарт посети Пловдив

" През последните години Пловдив се радва на доста немски вложения, които подкрепят развиването на стопанската система на района “, това съобщи заместник-кметът Златин Велев по време на среща с публична делегация - членове на Бундестага, кметове и представители на локалната власт от немския град Щутгарт. Гостите бяха много дейни и не спираха да задават разнообразни въпроси, свързани с сполучливото ръководство на града под тепетата. В диалозите се включиха и Виктор Янков, заместник-директор " Международна активност “ във фондация " Пловдив 2019 “ и Таня Йорданова от Общински институт " Старинен Пловдив “.

Основните тематики, които се разискваха, бяха свързани с развиването на транспортната система, планът Европейска столица на културата 2019 и туризъм.

" Едно от най-хубавите достижения в региона на транспортната политика през последните две години е построяването на интермодалния терминал, който разрешава да се трансферират артикули от ЖП към автомобилния превоз “, посочи заместник-кметът Златин Велев. Той срещна гостите със спецификите на локалния превоз и развиването му през годините в сходство с потребностите на жителите на града.

В Пловдив хиляди хора употребяват транспортната мрежа, като тук се включват и жителите на прилежащите общини, които всеки ден разчитат на инфраструктурата, просветителната, здравната система или просто вземат участие в пазара на труда.

" Линии на градския превоз в Пловдив обслужват и прилежащите общини, както и индустриалната зона “, изясни още заместник-кметът Златин Велев. Той не пропусна да означи тясната транспортна връзка сред Пловдив и района, както и построяването на новите пътни артерии, които ще понижат времето, за което хората се придвижват.

" Спечелването на купата Европейска столица на културата дава различен смисъл при основаването на новата европейска история на Пловдив. Стремим се да насочваме мощни европейски послания, а мотото ни е " Заедно “, показа на собствен ред Виктор Янков, заместник-директор " Международна активност “ във фондация " Пловдив 2019 “.

На малко той изясни за бюджета на плана и спечелването на премията " Мелина Меркурий “ на стойност 1,5 милиона евро, планът " Кирилизирай се “, превръщането на " Капана “ в квартал на креативната промишленост, включването на тютюневия град и вложенията за обособяването на културни центрове, които да се употребяват за плана – Европейска столица на културата и след 2019 година, където ще се осъществят и няколко немски плана.

Виктор Янков уточни и един добър образец за устойчивостта на плана с немския град Есен, който е бил ЕСК през 2010 година и който и до през днешния ден годишно притегля доста туристи. " Това е и нашата цел с Пловдив “, заключи той. Гостите от Щутгарт се интересуваха и от привлекателността на Пловдив като туристическа дестинация.

" Броят на нощувките от задгранични туристи се усилва всяка година. Пловдив се радва на от ден на ден гости от Средиземноморските страни, като в последно време се следят такива от Израел, Румъния у Русия “, посочи Таня Йорданова от ОИ " Старинен Пловдив “. Пловдив има и положителни връзки с околните по-малки общини, които оферират друг тип туризъм - спа, селски, ски. След срещата делегацията от Щутгарт се разноски из Пловдив и посети главните туристически места.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР