През последните години Община Бургас въведе редица интелигентни системи за

...
През последните години Община Бургас въведе редица интелигентни системи за
Коментари Харесай

Интегрираната градска платформа Смарт Бургас ще ориентира инвеститорите и гражданите

През последните години Община Бургас вкара редица интелигентни системи за ръководство на подвижността, ръководство на отпадъците, мониторинг на околната среда, рисковете от бедствия, видеонаблюдение на градски пространства, обществени и транспортни обекти, оповестяват от пресцентъра на общината. Сега тя прави и идната крачка, обединявайки ги в обща платформа.

Бургас потегля към модела СМАРТ СИТИ по образеца на редица сполучливи европейски градове.

В този първичен вид на Смарт Бургас може да се следи видео стрийминг в действително време, да се научава потребна информация за пътната конюнктура, градския трафик, улиците в ремонт, обектите за спорт и здраве. Също по този начин платформата ще осведоми за свободните места за паркиране и вариантите за наем на велосипед, ще може да се види уместно ли е времето за плаж през лятото и разходка край морския бряг през зимата. В осведомителното табло ще има още данни за равнището на водните басейни, чистотата на въздуха, както и къде да изхвърляте разделно генерираните от вас боклуци. Наборът от интерактивни карти пресъздава многочислените обекти на интерес и дава опция за избор и комбинации от тематики, които могат да се видят на един екран.

В платформата ще има информация за културните и исторически забележителности, настоящите събития, както и лист с мобилните приложения, които могат да са ви от изгода в Бургас. А в модула за допитвания и анкети жителите ще могат да споделят своята дейна позиция, да дават своите рекомендации и тежки оценки.

За вложителите се предлага информация за свободните терени в индустриалните зони, статистически данни за компаниите от бизнес картата на Бургас, с местонахождение, брой чиновници и тип активност.

Платформата Смарт Бургас е план в развиване. Тя ще продължи да се усъвършенства, с цел да бъде в помощ на всички.

Бургас е значим индустриален, търговски, транспортен и туристически център. Някои от производствата са единствени или определящи за страната, като тъмни и светли нефтопродукти, химически нишки, пластмаси и други химически изделия; корабостроене, вентилационна и пречиствателна техника, товарно вагоностроене, рибопреработвателна индустрия.

По стопански капацитет Община Бургас заема второ място измежду българските общини. На територията й са регистрирани 16 083 компании. Фирмите в частния бранш се разпределят основно в следните браншове: промишленост, строителство, превоз, търговия.

Икономиката има разнороден темперамент, което прави района стопански водач и значим център за развиването на региона в радиус 150 километра.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР