През последните години Община Бургас въведе редица интелигентни системи за

...
През последните години Община Бургас въведе редица интелигентни системи за
Коментари Харесай

Днес официално стартира интегрираната градска платформа Смарт Бургас

През последните години Община Бургас вкара редица интелигентни системи за ръководство на подвижността, ръководство на отпадъците, мониторинг на околната среда, рисковете от бедствия, видеонаблюдение на градски пространства, обществени и транспортни обекти. Сега тя прави идната крачка, обединявайки ги в обща платформа, оповестяват от община Бургас.

Бургас потегля към модела СМАРТ СИТИ по образеца на редица сполучливи европейски градове. Прави го с ясното схващане, че ще изпита на гърба си всички негативи от несъвършенствата в процеса на внедряване и развиване на сходна умна платформа. Но Бургас не се опасява да пробва, а е потвърдил, че може да съумява.

В този първичен вид на Смарт Бургас можете да наблюдавате видео стрийминг в действително време, да научите потребна информация за пътната конюнктура, градския трафик, улиците в ремонт, обектите за спорт и здраве. Можете да се информирате за свободните места за паркиране и вариантите за наем на велосипед, да видите уместно ли е времето за плаж през лятото и разходка край морския бряг през зимата. В осведомителното табло ще намерите още данни за равнището на водните басейни, чистотата на въздуха, както и къде да изхвърляте разделно генерираните от вас боклуци. Наборът от интерактивни карти пресъздава многочислените обекти на интерес и дава опция за избор и комбинации от тематики, които могат да се видят на един екран.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР