През последните години не може да се отрекат ръстът на

...
През последните години не може да се отрекат ръстът на
Коментари Харесай

Синдикален лидер призова да се раздадат малко пари на българския народ

През последните години не може да се отрекат растежът на приходите и спадът на безработицата, само че не би трябвало да забравяме, че това се дължи на нестихващата чиста емиграция от страната. Това съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров и посочи, че през последните 2-3 години към 30 хиляди души са напуснали България.

По думите му общите данни демонстрират придвижване нагоре и доближаване към нужните средства за прехрана. Ако двама души работят в едно четиричленно домакинство и получават междинната работна заплата за страната, те ще могат да устоят това семейство с 2448 лв., демонстрират сметките на КНСБ, само че единствено към 30% от семействата в България съумяват да доближат този приход, изясни още Димитров.

„ Надявам се да се раздадат малко пари на бедния български народ, без значение дали някой ще го употребява партийно, тъй като това постоянно се случва “, съобщи още президентът на КНСБ по отношение на идното разискване на Държавния бюджет за 2020 година.

По мотив на уволнението на здравната сестра и синдикален водач Мая Илиева от болница „ Токуда “ и единодушието на КНСБ с това, Димитров съобщи, че синдикатът е зает с настояванията на медицинските служащи.

„ Далеч преди който и да било синдикален водач в болница или в друго звено от системата да е декларирал по-радикална форма на изява, на 12 май 2018-а КНСБ дружно с Асоциацията на експертите по медицински грижи организирахме първия митинг и там бяха 5000 души “, уточни той.

Димитров изясни какъв е механизмът за увеличение на заплатите на експертите по медицински грижи. "Механизмът е да договорим някакви средства на централно равнище, по-късно тези средства да стигнат до общините и до лечебните заведения и центровете за незабавна здравна помощ и там, посредством груповите контракти, да се уговаря нарастването на съответните заплати “, обясни Пламен Димитров. Той беше безапелационен, че няма различен метод.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР