През последните години наблюдаваме промяна на вида и структурите на

...
През последните години наблюдаваме промяна на вида и структурите на
Коментари Харесай

Караянчева: Променят се вида и структурите на терористичните групи

През последните години следим смяна на типа и структурите на терористичните групи , което докара и до смяна на терористичните актове и метода на тяхното финансиране.
Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на полемика на тематика: " Борба с тероризма - ограничения както на национално, по този начин и на европейско равнище ".

Дискусията се провежда от Алианса на либералите и демократите за Европа и Европейската национална партия. Специален посетител на форума е Натали Гризбек, ръководител на Специалната комисия по въпросите на тероризма в Европейския парламент .

Караянчева уточни, че в случай че за огромния акт от 11-ти септември 2001 година са били нужни към 400-500 хиляди евро - в този момент сега множеството офанзиви са под 20 хиляди евро .

" Методите на финансиране включват самофинансиране или набиране на средства за пътешестване до конфликтни зони и присъединяване в образование за осъществяване на терористични актове, набиране на средства посредством обществени медии или нови способи на заплащане и услуги , както експлоатиране на естествени запаси и незаконна продажба на археологически артефакти . Тези нови способи на финансиране минават освен през обичайна банкова система, само че и през голям брой други субекти като да вземем за пример казина и онлайн виртуални платформи, снабдители на виртуална валута ", разяснява Караянчева.

В ревюто си ръководителят на Народното събрание посочи ролята на признатите промени в европейската инструкция за битката с изпирането на пари , с които се уголемява листата на доставчиците на виртуални валути и онлайн портфейли, които би трябвало да бъдат лицензирани и да правят инспекция на клиента, премахвайки анонимността на виртуалните валути.

Директивата дава още достъп на звената за финансово разузнаване до банкови регистри , в които се включват информация освен за банковите сметки, само че и за сейфовете .

Освен това тя понижава прага за идентифициране на предплатени карти от 250 на 150 евро.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов напомни признатия през март 2016 година Закон за битка с тероризма. По думите му тъкмо с този закон се прави стъпка, с която се ограничи опцията лицата да имат безграничен брой предплатени карти .

Цветанов означи, че има наклонност за закононарушения, които се правят на територията на страната, само че връзката, която се реализира е с предплатени СИМ карти на територията на други страни. Като триумф на българското председателство той посочи признатите процедурни правила за реализиране на парламентарен надзор над Европол. " Това е един неоспорим триумф на българското председателство ", означи Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ сподели, че сега пред Екологичен потенциал има един извънредно тежък развой. Това е процесът на излизането на Англия , която по думите му се мисли като източник на 20% сигурност за Европейски Съюз .

 Европейски Съюз обмисля система за уведомяване със SMS при тероризъм и бедствия
Европейски Съюз обмисля система за уведомяване със SMS при тероризъм и бедствия

Това решение е част от по-широко съглашение за пакет от ограничения

Според Цветанов, Европейски Съюз, гарантирайки сигурността си, би трябвало наложително да бъде дружно с сътрудниците от Англия .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР