“През последните години наблюдаваме как икономиката и инвестициите вървят нагоре.

...
“През последните години наблюдаваме как икономиката и инвестициите вървят нагоре.
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов в Мостар: ЕС иска просперитет и мир на Балканите

“През последните години следим по какъв начин стопанската система и вложенията вървят нагоре. Европейски Съюз желае мир и разцвет на Балканите. ” Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Мостар, където откри 21-ото издание на Международния стопански панаир. Във форума вземат участие и политически водачи от страните от Западните Балкани.

Борисов се срещна със сръбския президент Александър Вучич. Двамата разискаха обстановката в района и развиването на инфраструктурните планове, които обезпечават съгласуваност сред Западните Балкани и останалата част от Европа. На конференция след срещата министър-председателят уточни, че провокациите и споровете в района тревожат всички. 

“Настроението не е оптимистично, чувството е, че ни следва нещо неприятно ”, означи Борисов. Повод за коментара му беше напрежението сред Сърбия и Косово, неналичието на единодушие по измененията в изборния закон на Босна и Херцеговина, напрежението към Кипър и Гърция, както и войната в Сирия.

“Обръщам се към целия район – да проявим разсъдък, тъй като следствията ще са единствено за Балканите. За една секунда се разрушава, 20 години се възвръща. Мостар е хубаво място да се каже това ”, уточни Борисов като напомни, че точно този град в Босна и Херцеговина е знак на войната отпреди 20-ина години, която спря развиването на района. Премиерът прикани всички водачи на Балканите да проявят разсъдък и устоят на провокациите.

Борисов сподели, че е оптимист за провеждането на Срещата на върха в София за Западните Балкани.
“Надявам се да намерим път да се решат тези проблеми, тъй като на 17 май би трябвало да влезем в Съвета с оптимизъм, с решени проблеми. Ние, политическият хайлайф, сме виновни за това ”, акцентира Борисов.

Среща с Драган Чович
Развиваме планове с Босна и Херцеговина


“Направим ли инфраструктурата, ще има и разцвет. Другото го пробвахме, не се получи ”, уточни министър председателят Бойко Борисов след срещата си с Драган Чович, член на Председателството на Босна и Херцеговина и хазаин на 21-ия Международен стопански панаир в Мостар.

Борисов  е специфичен посетител на ревюто, чиято цел е да ускори икономическото развиване посредством среща на бизнеса от района със международни компании.

“В тази толкоз значима изборна година за Босна и Херцеговина по всевъзможен метод ще се опитаме да оказваме помощ за единството на страната ”, разяснява министър-председателят.

Двамата разискаха двустранните връзки, евроатлантическата вероятност на страните от района и развиването на стопанската система и на инфраструктурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР