През последните години китайските смартфони затвърждават позицията си най-вече в

...
През последните години китайските смартфони затвърждават позицията си най-вече в
Коментари Харесай

Huawei планира да завоюва свой международен пазар с бранда Honor

През последните години китайските смарт телефони затвърждават позицията си най-много в лицето на марките Huawei и Xiaomi, които съумяха да се трансфорат в сериозна конкуренция на водачите на смарт телефон пазара Samsung и Apple.

Сега Huawei си слага още по-конкретни и амбициозни проекти - да си построи личен интернационален пазар посредством марката Honor в идващите няколко години.

" Искаме до 2020 година продажбите на марката да се разделят на половина - 50% да бъдат в Китай и 50% в чужбина ", разяснява президентът на Honor дивизията Джордж Дзао.

" Време е да изградим собствен личен интернационален пазар. Според нашата тактика ще са ни нужни 3 години, с цел да мултиплицираме триумфа си в Китай ", споделя той пред CNBC.

Марката Honor е ориентирана към младите консуматори, като тя е релативно по-евтина от останалите флагмани на Huawei. Това разрешава на китайският производител да се конкурира във високия клас с Apple и Samsung, по този начин и в сегмента на по-достъпните мобилни устройства.

По думите на Дзао евентуалните пазари, които биха могли да донесат максимален напредък на марката, са Русия, Индия и Индонезия. Също по този начин обаче компанията ще търси благоприятни условия за пробив в Европа, Близкия Изток и другите елементи на Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР