През последните години китайската армия е увеличила операциите на бомбардировачите

...
През последните години китайската армия е увеличила операциите на бомбардировачите
Коментари Харесай

Пентагонът смята, че Китай вероятно тренира удари срещу САЩ и съюзниците им

През последните години китайската войска е нараснала интервенциите на бомбардировачите си и евентуално тренира за нанасяне на удари против Съединени американски щати и техни съдружници, се споделя в годишен отчет на Пентагона, представен от Българска телеграфна агенция.

Оценката беше направена на фона на засилено напрежение сред двете страни заради различия за търговията. Според оповестения нощес отчет Китай се стреми да усили световното си въздействие, като за предходната година е похарчил за защита над 190 милиарда $ по оценки на Пентагона.

През последните три години китайската войска е разширила надморските региони, в които работят нейни бомбардировачи, трупайки опит във значими райони. Тя евентуално се готви за удари против Съединени американски щати и техни съдружници, в това число на територията на Гуам, се споделя в отчета на Пентагона.

Китай е създал и доста сюжети за военна интервенция против Тайван, от морска и въздушна обсада до десант в огромни мащаби, целящ окупиране на острова. " Ако Съединени американски щати се намесят, Китай може да опита да забави ефикасното им присъединяване и да се опита да завоюва с лимитирани военни дейности ", съгласно Пентагона.

В отчета се акцентира, че Пекин развива и галактическите си сили макар формалната си позиция против милитаризацията на Космоса.

Засега няма коментар от китайското посолство във Вашингтон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР