През последните години хюга – датската философия за щастлив живот

...
През последните години хюга – датската философия за щастлив живот
Коментари Харесай

Малкото кафене в Копенхаген - очарователна история за романтика и хюга

През последните години хюга – датската философия за благополучен живот – завладя целия свят и ни накара да се заобиколим с ароматни свещи, меки възглавници и пухкави пантофи, да хапваме сладкиши от специфични шарени чинии и да имаме обичана чаша за кафе с въодушевяващ надпис или картинка. Така домовете и офисите ни се трансфораха в царство на уют и хармония…
Може ли хюга да излекува наранените сърца? Отговорът се крие в " Малкото кафене в Копенхаген " от Джули Каплин.
Кейт има сполучлива кариера, добра известност и споделена обич. Какво обаче ще стане, в случай че идеалният ѝ свят ненадейно се срине и тя би трябвало да стартира от нулата? Или по-точно от Дания, родината на хюга – щастливия метод на живот, откъдето човек неизбежно си потегля изменен.
" В Англия споделят, че домът на англичанина е неговата цитадела, тук къщата е раят на хюга. Зимата прекарваме доста време на затворено и през годините домовете ни са станали място за основаване на специфични мигове, място, където да се погрижим за себе си и за другите. "
Малкото кафене " оживява " най-много с помощта на Ева, собственичката, която не просто подготвя храна и питиета, само че и влага щипка персонално отношение в работата си. Цветните чаши, ароматният парещ шоколад, канелените рулца и украсата карат всекиго да се усеща специфичен.
Дори обезсърчената Кейт, която прекрачва прага на кафенето с нова задача – да запознае шестима публицисти с тайните на хюга. В търсене на отговора " какво е хюга " младата англичанка е изправена пред един значим въпрос – допустимо ли е това, към което цялостен живот се е стремила, да не е същинското благополучие?
В Копенхаген, където лондонската шумотевица е сменена с уюта на запалени свещи и аромата на канела, Кейт стартира да гледа на живота по различен метод. А когато в картината се намесва и един специфичен човек, " хюга " придобива напълно ново значение.
" Малкото кафене в Копенхаген " е очарователна история за романтика и хюга, която с мигане към " Шоколад " ще сгрее сърцето ви в последните зимни дни и ще облекчи дългото очакване на пролетта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР