През последните години хумусът се превърна в основен продукт в

...
През последните години хумусът се превърна в основен продукт в
Коментари Харесай

Хумусът – чудесна закуска, силен афродизиак и наслада за небцето

През последните години хумусът се трансформира в главен артикул в домовете по света. В Близкия изток и Средиземноморието, хумусът е обичайната храна, направена най-вече от няколко съставки, които включват нахут, зехтин, лимони, чесън, сол и паста от сусам.

Въпреки че е обичана храна на доста хора, към момента има някои обстоятелства, които са незнайни за нас. Хумусът идва от Египет За първи път, рецептата за хумус, е била приготвена в Египет през 13 век.

Тогава вкусната разядка се е приготвяла без чесън и лимони.

Хумусът е друг според от района

Много страни и райони одобряват хумуса като собствен, само че всеки от тях има друг способ, по който вършат ястието. Например турски хумус се прави с масло, а в Йордания тахана се заменя с кисело мляко.

 хумус Thinkstock

Различните райони също го сервират с друга температура на ястието - някои страни нормално ядат хумус топъл, до момента в който други го сервират студено.

Създаден е филм за хумуса

През 2012 година един австралийски режисьор основава кино лентата „ Правете хумус, не война “ за любовта към хумуса да бъде решението на мира в Близкия изток.

Хумус има връх на Гинес

Световният връх за най-голямата паница с хумус е избран през май 2010 година, когато 300 готвачи в региона на Бейрут сътвориха 23 040 кг хумус!

 хумус Thinkstock

Хумус надвишава тютюна

През 2013 година америскански вестник заяви, че любовта на Америка към хумус е толкоз публикувана, че тютюнопроизводителите стартират да сменят културите - от развъждане на тютюн към развъждане на нахут.

Хумусът е доста потребен

Може би не знаете, само че хумусът е екипиран с доста потребни свойства. Не е чудно, че ястието се яде за закуска в доста страни от Близкия изток, защото оказва помощ да се балансира кръвната захар.

Други изгоди от хумуса включват понижаване на възпалението, битка с заболявания, подкрепяне на храносмилането, поддържане на здравето на костите, отбрана на сърцето и повишение на силата.

 хумус Thinkstock

Хумусът е афродизиак

Този факт евентуално е доста чужд за множеството хора - никой не мисли, че хумусът има свойства на афродизиак.

Някои готвачи се отнасят към бобовите растения като към "Кралицата на афродизиаците " и заради високото наличие на желязо, магнезий, цинк и калий в нахута, то е доста подобаващ за консумация от мъже.

3 + 1 от най-хубавите предписания за хумус
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР