През последните години голямото предизвикателство пред сегмента на луксозните премиум

...
През последните години голямото предизвикателство пред сегмента на луксозните премиум
Коментари Харесай

Chivas Regal и Balmain – колаборация за ново поколение ценители

През последните години огромното предизвикателство пред сегмента на първокласните премиум марки и артикули е в това да съумеят да привлекат нова и по-млада публика. Компаниите би трябвало да мислят ексцентрично (точно като аудиторията си) и да се съобразят с настройките и особеностите на поколенията, към които насочват своите артикули. С други думи - новаторският метод печели почитатели.

Младите генерации търсят ексцентричния прочит, по тази причина марките се насочват към разнообразни способи да показват първокласните си артикули. Луксозните фешън къщи да вземем за пример все по-често се ориентират към основаване на колаборации с други марки, с по-различна и млада публика. По този метод те имат опцията да разширят кръга на своята публика и да доближат до повече и по-различни хора. Други марки пък са още по-смели и излизат " отвън кутията " на промишленостите, в които развиват бизнеса си.

Последният образец е колаборацията сред шотландското уиски Chivas Regal и френската фешън къща Balmain, която събира споделената визия на двама потвърдени водачи в своята област в точния бленд от обичаи, храброст и нововъведения. Заедно двете марки предефинират разбирането за премиум преживяване. Точно както след назначението на Оливие Рустейн Balmain унищожава стилните граници с едно по-младо потомство, по този начин и Chivas Regal прибавя нов смисъл в разбирането за качествено шотландско уиски.

Подобна колаборация сред двете марки не е напълно непредвидена, защото и двете компании имат реформаторски усет и през годините се потвърждават като пионери в своите промишлености.

Пиер Балмен е първият, който вкарва модата на ансамблите от рокля с манто или палто от същия плат към нея. Първи демонстрира коленете и раменете на дамите посредством по-отворени рокли, които за 50-те години на ХХ век били скандални. Освен всичко това Балмен е първият френски дизайнер, който отваря собствен бутик в Съединени американски щати.

Братята Чивас, от своя страна, имат реформаторски дух, който води до основаването на първото в света първокласно уиски. Братята оставяли уискито да отлежава в склада под техния разбъркан магазин. Клиентите им все по-често търсели по-меки и наситени на усет питиета, по тази причина Джеймс и Джон почнали да смесват другите отлежали шотландски уискита. С времето опитали все по-смело, до момента в който не си основали име на същински пионери в изкуството на бленда.

Френската нишка се усеща в Chivas Regal още в стадия на произвеждане. Това, което дава на Chivas XV разпознаваемия му усет, е фактът, че е приключено в бъчви с коняк, съчетавайки вековните културни обичаи в производството с новаторския взор на компанията. Истинското предизвикателство се крие в постигането на точния баланс сред неповторимите усети на дестилерията и въздействието на бъчвите. Цялото уиски, употребявано за производството на Chivas XV, отлежава в разнообразни бъчви, преди част от него да бъде в допълнение приключено в бъчвите с коняк.

За лимитираната серия Chivas XV Balmain Оливие Рустейн - креативен шеф на Balmain, се включва, с цел да вплете своя емблематичен жанр върху опаковката на 15-годишното шотландско уиски. Традиционните за стилната къща ризница и вериги намират мястото си върху лимитираната бутилка Chivas XV Balmain Gold Edition, от която в България са налични извънредните 100 броя. Част от колаборацията е и още една визия, която ще бъде налична в края на ноември.

Идеален вид за коледен подарък за ценителите, тя съживява разпознаваемия контур на Balmain посредством съразмерен дизайн на вериги и колани върху кутията на Chivas XV, въодушевени от последните сбирки на стилната къща. Втората бутилка от колаборацията ще бъде на по-достъпна за потребителите цена и ще е налична онлайн и допълнително търговски обекти.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Как да... 2 Политика 3 Коронавирус 1 Коментари и разбори 2 Политика 3 Коронавирус 1 Как да... 2 Свят 3 Коронавирус
През последните години огромното предизвикателство пред сегмента на първокласните премиум марки и артикули е в това да съумеят да привлекат нова и по-млада публика. Компаниите би трябвало да мислят ексцентрично (точно като аудиторията си) и да се съобразят с настройките и особеностите на поколенията, към които насочват своите артикули. С други думи - новаторският метод печели почитатели.Младите генерации търсят ексцентричния прочит, по тази причина марките се насочват към разнообразни способи да показват първокласните си артикули. Луксозните фешън къщи да вземем за пример все по-често се ориентират към основаване на колаборации с други марки, с по-различна и млада публика. По този метод те имат опцията да разширят кръга на своята публика и да доближат до повече и по-различни хора. Други марки пък са още по-смели и излизат " отвън кутията " на промишленостите, в които развиват бизнеса си.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР