През последните години феноменът на продажбите от САЩ се разпространи

...
През последните години феноменът на продажбите от САЩ се разпространи
Коментари Харесай

Климатични активисти блокират черния петък, пречат на хора да пазаруват по света

През последните години феноменът на продажбите от Съединени американски щати се популяризира измежду търговците на дребно по целия свят с такава мощ, че провокира ответна реакция от някои деятели, политици и даже консуматори, оповестява АП.

Близо до Париж климатични деятели блокираха търговски център и се събраха до централата на Amazon, с цел да стачкуват против свръхпроизводството, тъй като убива планетата. Работниците в Amazon в Германия стачкуваха за по-добро възнаграждение. Някои френски депутати желаят да забранят напълно " черния петък ".

" Планетата изгаря, океаните умират и ние към момента желаеме да консумираме, консумираме и затова произвеждаме, произвеждаме - до момента в който не изкореним всичко живо?... Няма да предадем децата си за 30% отстъпка ", гласи манифест от групи, провеждащи митинги " Блокирай петък " към Париж.

За доста деятели " черният петък " е въплъщение на световната търговия изместване на локалната просвета от американската, чисто комерсиално събитие, предопределено да подтиква търговците на дребно в Съединени американски щати преди коледните празници и знак на капитализма.

Във Англия, където огромните продажби през зимата обичайно се организират в деня след Коледа, фирмите одобриха маркетингови акции за " черния петък " от към 2010 година След растеж на бизнеса в деня през първите години, размерът на извършването на покупки се изравни, т.е. като множеството се случват онлайн в продължение на няколко дни.

Изследване на американска асоциация на потребителите откри, че 61% от стоките, рекламирани в покупко-продажбите за " черния петък " предходната година, са по-евтини или почти на същата цена както преди, по този начин и след събитието.

Това повтаря сходни предизвестия в други страни. Руският потребителски надзорник разгласява подробни препоръки по какъв начин да не се заблуждаваме, като да вземем за пример да се ревизира дали цените са вдигнати преди петък, с цел да наподобяват добре покупко-продажби или дали разноските за доставка са повишени.

Рекламният подтик на " черния петък " се разшири и до " кибер понеделник ", като търговците в някои страни усилват днита, което постоянно назовават " черна седмица ".

В Чешката република една електронна верига предизвиква купувачите (на английски) " Направете черния петък популярен още веднъж " в реклама, представяща мъж, носещ отличителната алена шапка, употребена в предизборната акция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

В Южна Африка хора, които чакат на опашка, с цел да пазарят в една от най-социално и стопански неравнопоставени страни. " Както никой различен ден, този петък демонстрира какъв брой е разрушен света, който сме построили ", написа водеща медия там.

Междувременно " черният петък " трябваше да се приспособява към културните правила.

Египтяните да вземем за пример са взели всички аспекти - с изключение на името, тъй като петък е заветен ден за поклонение за мюсюлманите. Вместо да се откажат от събитието, доста търговци вземат решение да го преименуват на " бял петък " или " жълт петък ".

Терминът " черен петък " идва от изказванието на търговците на дребно, че това е денят, в който минават от загуби за годината (в червено), до облага (в черно).

Сред другите опасения е, че " черният петък " може да навреди на дребния бизнес, който няма големи маркетингови бюджети и наличие в онлайн продажбите на огромни търговски вериги или мултинационални компании.

Френският законодателен комитет одобри в понеделник корекция, която предлага възбрана на " черния петък ", защото предизвиква " загуба на запаси " и " свръхконсумация ". Френският съюз за електронна търговия, чиито членове нападателно популяризират продажбите за " черния петък " през ноември, подлагаха на критика остро тази мярка.

Десетки френски деятели блокираха склада на Amazon, в четвъртък, разхвърляйки остарели хладилници и микровълни печки на изхода.

В петък климатичните деятели блокираха магазините, пречеха и се конфронтираха с хората, които се надяваха да намерят добра договорка.

" Трябва да спрете да си казвате - " Коледа е, би трябвало да пазаря ", изяснява Теофил Пуйолот-Чевара, 17-годишен климатичен деятел в Париж. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР