През последните години екстремните селфита се превръщат в опасна мода

...
През последните години екстремните селфита се превръщат в опасна мода
Коментари Харесай

Обявиха селфитата за психиатрично заболяване

През последните години рисковите селфита се трансформират в рискова мода за младежите. Селфи манията към този момент е оповестена за психиатрично заболяване в Съединени американски щати, сподели в „ Тази заран ” по bTV психологът Полина Василева. По думите й до случаите поради селфита се стига поради търсенето на „ лесна ” популярност.

 „ Характерно е за пубертета, когато децата търсят своето място, а обществените мрежи им предлага лесна изява. При тях се следи едно обсесивно държание. Децата са склонни на рисково държание и това се следи във всички тези трагични случаи ”, изясни психологът.

По думите й предварителната защита би трябвало да идва от персоналния образец, а родителите и цялото общество би трябвало да бъдат ангажирани.

 „ Когато ни липсват внимание, самочувствие и убеденост, имаме потребност да ги получим извън ”, разяснява още психологът.

Полина Василева разясни, че обществените мрежи са една заблуда и посредством тях не може да се запълнят тези празнини. Това, което може да се получи, е краткотрайно задоволство от събраните лайкове.

Психологът посъветва младежите да търсят някакъв тип публично потребна активност, което ще докара до по-дълготрайно възприятие на задоволство. Спортът също оказва помощ и повишава самочувствието.

Едно от дребното изследвания по тематиката в световен мащаб демонстрира, че близо 260 души по света са изгубили живота си за шест години при опит да се самозаснемат. Най-много са смъртните случаи при 20-годишните - над 100. Повече от 70 пък са измежду младежи, сочи проучването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР