През последните години частни компании като Space X на Илан

...
През последните години частни компании като Space X на Илан
Коментари Харесай

Илън Мъск и Space X изпращат хора на обиколка около Луната

През последните години частни компании като Space X на Илан Мъск и Blue Origin на Джеф Безос ( основателя на Amazon) се включиха в конкуренцията за проучване на космоса, което способства и за напъните на НАСА, тъй като способства за трагично събаряне на цените на полетите.

През 2012 година Space X стана първата частна компания, която достави карго на Международната галактическа станция ( МКС ). Допреди това, сходна задача можеше да бъде изпълнена само от държавните управления.

Сега компанията работи по Crew Dragon, нова генерация галактически транспортен съд, който ще може да „ качва “ и хора на МКС. Дългосрочните проекти на Space X са да закара хора и на Марс.

Към днешна дата частните компании са водещи в галактическите полети, тъй като сполучливото въвеждане на ракети, които са за многократна приложимост, е основна част от свалянето на цените на достъпа до космоса. Това е нещо, което държавните организации и държавните управления не бяха съумели да основат до този миг. Така не се постанова да се строи нова ракета всякога за всяка нова задача.

Според президента на Space X Гуин Шотуел, многократната приложимост на ракетите смъква цената на галактическите полети с впечатляващите 30%. Самият Мъск твърди, че подобен вид ракети са в основата на нова и същински устойчива галактическа промишленост.

ДО ЛУНАТА И НАЗАД

Сега Space X оповести желанието си да изпрати двама души (частни граждани) в космоса на обиколка към Луната. Компанията популяризира публично известие, че двама души, които „ към този момент са платили сензитивен депозит “ ще бъдат изпратени на лунна задача. Началният тренинг дружно с проби за здравословно положение и физическа форма на двамата човеци са планувани да стартират по-късно тази година.

Това ще бъде първият полет до Луната с екипаж от повече от 45 години насам. Space X акцентира смисъла на плана по този начин: „ Също като астронавтите на Аполо преди тях, тези човеци ще пътуват в космоса дружно с очакванията и фантазиите на цялото човечество, водени от универсалния човешки откривателски дух.

Компанията на Мъск не дава доста елементи от плана:

Space X се приготвя да изпрати двама души на галактически полет към Луната по-късно идната година. Те към този момент са платили забележителна сума за лунната мисия…. Очакваме да проведем здравни и фитнес проби, както и да стартираме тренировки по-късно тази година. Други летателни екипи показват мощен интерес и чакаме да има още. Допълнителна информация за летателните екипи, тяхното утвърждение и удостоверение за резултатите от тестванията на здравето и физическото положение ще бъде оповестена.

Всичко това значи, че SpaceX възнамерява да изпрати кораба Crew Dragon (Dragon Version 2) до МКС без хора на борда през тази година, след което ще има задача с хора на борда през второто тримесечие на 2018 година След това компанията ще се концентрира върху Луната, значим „ крайпътен камък “ по пътя към главната цел – изпращането на хора на Марс.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР