През последните години България отбеляза впечатляващ напредък в изпълнението на

...
През последните години България отбеляза впечатляващ напредък в изпълнението на
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Жан-Клод Юнкер

" През последните години България означи впечатляващ прогрес в осъществяването на рекомендациите на комисията. Въпреки че към момента са налице провокации, свързани с осъществяването на нужните промени и поддържането на набраната скорост, маркираният от България прогрес понастоящем е задоволителен, с цел да се обмислят прекратяването на действието на CVM и потреблението на нови механизми за мониторинг на национално ниво и на нивото на Европейски Съюз. Ще чуем деликатно мненията на Народното събрание и на съвета, преди да вземем решение. "

Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер при новината, че комисията е предложила отпадане на наблюдението върху България в региона на правораздаването, известно като Механизъм за съдействие и инспекция (CVM). Мнозина разтълкуваха това като осъществяване на уговорката към Бойко Борисов на Юнкер, който му беше заречен наблюдението да падне преди края на работата на тази еврокомисия. В тази посока приказва и фактът, че известието беше някак потулено от осведомителния поток.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Решението беше посрещнато със смесени усеща, защото е известно, че България напълно не е направила някакъв забележителен прогрес в промяната на правосъдната система и битката с корупцията. Все отново упованията са, че на България, както и на други членки на Европейски Съюз ще бъде въведено различен тип наблюдаване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР