През последните година и половина цената на NAND флаш паметта

...
През последните година и половина цената на NAND флаш паметта
Коментари Харесай

Тази година се очаква стабилизиране цените на NAND флаш паметта

През последните година и половина цената на NAND флаш паметта непрестанно растеше, само че съгласно аналитичната организация IHS Markit, тази година този развой съществено ще се забави.
Аналитиците означиха, че повишаването на размерите на произвеждане ще даде опция освен за стабилизиране цената на флаш паметта, само че и в напълно близко бъдеще тя доста да намалее, пресметнато от позиция цената на един гигабайт.



Към сегашен ден междинната цена на един гигабайт NAND флаш памет е на равнище $0,31 , а към края на годината се чака да спадне до $0,24, като през идната 2019 година, спадът се чака да доближи $0,15. Според прогнозата на IHS Markit, към 2021 година цента на 1 гигабайт NAND флаш памет би трябвало да спадне до 8 цента.

Главната роля в намаляването цената на флаш паметта се чака да изиграят южнокорейските компании Samsung и SK Hynix, които не престават да усилват размерите на произвеждане на 3D NAND флаш чипове.

Въпреки упования спад в цените на флаш паметите, производителите на тези чипове чакат повишаване на приходите. Според финансовите разбори, пазарът на флаш чипове тази година ще нарасне до $59,2 милиарда. За съпоставяне, през 2017 година, това число бе $53,8 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР