През последните две седмици са зачестили случаите на замеряния на

...
През последните две седмици са зачестили случаите на замеряния на
Коментари Харесай

Зачестили са случаите на замеряния на влакове с камъни

През последните две седмици са зачестили случаите на замеряния на влакове с камъни. Изключително тревожна е наклонността през интервала от 4-и до 16-и март, за който са регистрирани 8 случая. От началото на 2019 година записаните случаи на замеряне на влакове с камъни са общо 12. За съпоставяне през същия интервал на предходната 2018 година случаите са 7.

Подобни вандалски прояви нанасят обилни материални вреди за „ БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като в действителност саботират всички старания на управлението за предложение на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. През цялата 2018 година са регистрирани общо 45 случая, вредите от които са оценени на 50 хиляди лева

Най-важното измерение на тези похищения обаче е застрашаването на сигурността на придвижването на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и чиновниците на БДЖ. Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Ръководството на БДЖ подхваща взаимни ограничения с Министерство на вътрешните работи за известяван в рисковите региони какви са заплахите от сходни недомислени дейности за предварителна защита и ограничение на тези феномени, обявиха от БДЖ в писмо до медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР