През последните две седмици имаме загинали мигранти, които изобщо не

...
През последните две седмици имаме загинали мигранти, които изобщо не
Коментари Харесай

Гръцкият модел по отношение на мигрантската вълна скара проф. Чуков и Тихомир Безлов

През последните две седмици имаме починали мигранти, които въобще не са били регистрирани у нас. Има починали в гората. Това съобщи арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на Българска национална телевизия. За 2022 година през страната ни са минали 18 700 незаконни мигранти. Балканите слагат връх във връзка с миграцията, съобщи специалистът Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

" Сериозната организация е на етнически принцип - сирийците си провеждат сирийците. Българската част от организацията е на ниско равнище. България се явява едно от трудностите, за което би трябвало да се заплати ", разяснява Тихомир Безлов.

По думите му същата обстановка може да бъде следена и в Сърбия, Унгария или Хърватия.

" Големият проблем е европейският модел, в който се дава леговище и методът, по който се унищожиха старите модели - Дъблинското и Шенгенското съглашение ", добави още той.

Според арабиста проф. Владимир Чуков има доста случаи, които не влизат в статистиката.

" Каналът не е един ", добави проф. Чуков и акцентира, че би трябвало да се одобри пакет от правни правила, полицейски практики, както и интензивно съдействие в Фронтекс.

Проф. Чуков бе безапелационен, че би трябвало да се вкарат по-строги ограничения за каналджиите. Той даде образец с Гърция, където управляващите работят непосредствено с трафикантите. По думите му би трябвало да следваме гръцкия модел. Безлов добави, че през Гърция има минали сред 55 000 и 60 000 незаконни мигранти през нейна територия и тя не е положителният образец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР