През последните две седмици имаме загинали мигранти, които изобщо не

...
През последните две седмици имаме загинали мигранти, които изобщо не
Коментари Харесай

Мигрантската вълна скара проф. Владимир Чуков и Тихомир Безлов

През последните две седмици имаме починали мигранти, които въобще не са били регистрирани у нас. Има починали в гората. Това съобщи арабистът проф. Владимир Чуков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 991
За 2022 година през страната ни са минали 18 700 незаконни мигранти. Балканите слагат връх във връзка с миграцията, съобщи специалистът Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

„ Сериозната организация при трафикантите е на етнически принцип. При нас са ниските равнища “, добави Безлов.

„ Мигрантите работят, оттова са им парите. Истанбул безусловно беше издигнат от афганистанци “, уточни проф. Чуков.

Тихомир Безлов добави, че децата-мигранти работят, с цел да стигнат до фамилиите си. По думите му един от огромните проблеми е прекосяването на границата.

Проф. Чуков призна, че може да опише доста покъртителни истории. Според думите му в региона на българо-турската граница се е образувало гробище от сирийци, които не са съумели да поддържат темпото на каналджиите.

„ Големият проблем е самият европейски модел за даване на леговище “, счита Безлов. „ Ние имаме лични проблеми, като се стартира от корупцията по границата, в Министерство на вътрешните работи и вътрешните канали “, сподели още той.

Проф. Чуков бе безапелационен, че би трябвало да се вкарат по-строги ограничения за каналджиите. Той даде образец с Гърция, където управляващите работят непосредствено с трафикантите. По думите му би трябвало да следваме гръцкия модел. Той не се съгласи с другия посетител и попита какво предлага: Да се закрие Фронтекс ли?

Безлов добави, че през Гърция има минали сред 55 000 и 60 000 незаконни мигранти през нейна територия и тя не е положителният образец.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР