През последните две години са издадени две конкретни предписания за

...
През последните две години са издадени две конкретни предписания за
Коментари Харесай

Председателят на ДАМТН: Над 400 язовира у нас са за спешен ремонт

През последните две години са издадени две съответни наставления за язовира в село Тутраканци, които не са изпълнени. Над 500 язовира са дадени като рискови, а над 400 са за незабавен ремонт. Агенцията следи 10 язовира, някои от тях преливат.
Това разяснява ръководителят на Държавната организация за метрологичен и механически контрол Петър Горновски пред бТВ.

„ Язовира не е от огромните язовири това е един дребен язовир 25 декара, аз бих споделил на концесионерите следното, доста добре да се внимава с договорите, които подписват за наемане на язовири. Концесионера би трябвало да поставя грижи като собственик, предходната година сме написали наставление за разширение на преливника и в случай че беше уголемен преливника, и в случай че беше изработен той щеше да поема огромна част от водата”, разяснява още Горновски.

По думите му следват наказания.

Председателят на Държавната организация за метрологичен и механически контрол регистрира, че за предходната година организацията е издала 600 акта и 550 наказателни постановления. Повечето арендатори развъждат риба, което е доста хубаво, само че стените и оборудванията би трябвало да се поддържат.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР