През последните две години педиатрите са пренатоварени и това се

...
През последните две години педиатрите са пренатоварени и това се
Коментари Харесай

Педиатър отговаря на най-важните въпроси за Омикрон при децата

През последните две години педиатрите са пренатоварени и това се дължи на следното: Първо, децата започнаха да боледуват по-често и станаха по-търсени, само че не тъй като заболяването протича по-тежко, а тъй като паниката за децата е по-голяма. 

Когато детето се разболее родителите се питат: " Как да схвана дали е коронавирус или не е коронавирус? " Основните признаци на Омикрон са зачервено гърло, хрема, кихане, кашлица, отмалялост и главоболие. Значително по-рядко се среща загубата на подушване. Липсата на този характерен признак пречи да се заподозре коронавирус преди теста. 

Вторият най-често задаван въпрос от родителите е по какъв начин да се предотвратят последствията. Нищо не може да се предотврати, постоянно е имало разнородни вирусни инфекции, които при множеството хора протичат леко и умерено, а при някои минава в отит, синузит, пневмония, бронхит. Това сподели педиатърът Федор Катасонов за изданието Forbes.ru, чието изявление представяме със съкращения. 




Тревожността е обвързвана с осведомителната излишност за ковид, за който всички пишат и приказват към този момент две години, а по този начин също и поради огромния брой умряли в първите талази на пандемията. Но дружно с това всички се умориха да се опасяват!

Затова и възприятието за суматоха понижа, само че паниката, когато се разболее дете остава и е мъчно да се оправим с неприятните мисли. Засега няма терзания, ние просто ги поим, обичаме, намаляваме температурата, промиваме носа. Т.е. дейностите не се отличават от тези при респираторна вирусна зараза от преди пет години. Освен изолацията. 

Кога да извикаме Бърза помощ

Да се извика доктор вкъщи е належащо, в случай че се следи интоксикация - детето е като парцал, не се разсънва елементарно, има комплицирано схващане. Когато забележим, че заболяването протича по ексцентричен метод - всеки познава детето си. Тогава лекарят би трябвало да реши нужна ли е хоспитализация.




Трябва да се реагира и в случай че детето има проблеми с дишането, най-много - зной. Но това не би трябвало да се прави оценка при висока температура. Първо температурата би трябвало да се смъкна, а след това да се прави оценка по какъв начин диша човек. Показанията на пулсоксиметъра при децата би трябвало да се правят оценка деликатно, тъй като прекомерно дребните пръстчета демонстрират единствено приблизителните стойности на сатурацията . (Как да измерите вярно сатурацията ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ)

При ковид има и разнородни обриви. Това не е характерен признак. Като цяло всяко ексцентрично протичане на заболяването би трябвало да накара родителите да се извърнат към лека. Всяко утежняване, всяка стабилно висока температура, когато детето я поддържа 3-4 дни и тя е доста висока - това е мотив да се свържете с доктор. 

Най-важното, което би трябвало да се разбере, че сама по себе си думата " коронавирус " не значи, че незабавно би трябвало да стартираме да нервничим и да се паникьосаме. Около мен има доста фамилии и когато коронавирусът мине след няколко дни те споделят: " Защо се страхувахме, защо е цялата нервност? " Повечето деца ще боледуват тъкмо по този метод.

5 обстоятелството за лекуването при ковид, които родителите би трябвало да знаят

Не може да се каже, че Омикрон е по-опасен за децата. Такива данни просто няма. Ако приказваме общо, то леталността от Омикрон би трябвало да е по-ниска.

В реалност той в действителност протича по-леко, в разнообразни проучвания към този момент се среща информация, че 25-30% по-рядко от Делта провокира тежко преболедуване, изискващо хоспитализация. 

С какво се отличава метода на лекуване при децата? Нужни ли са антибиотици?
Препоръки на съветското здравно министерство при леки и безсимптомни случаи на COVID-19
На 26 януари Министерството на здравеопазването на Русия разгласява инструкции за дейности при асимптоматичен или лек COVID-19, съобщи ТА...
Прочети повече
Антибиотиците при коронавирус не са нужни на никого. Разбира се, в случай че не приказваме за болничните отделения, където може да се причисли бактериална зараза. Там има други опасности и антибиотиците са нужни. Ковид пневмонията също няма потребност от антибиотици, тъй като е вирусна.

Това е голям проблем в страната ни при лекуване на коронавирус. Имам възприятието, че то е умъртвило повече хора, в това число тези безумни антибиотици,  които се изписват. Сп. The Lancet разгласява проучване, което сподели, че резистентната микрофлора към антибиотици е станала водеща причина за гибел през 2019 година. Тя е умъртвила повече хора, в сравнение с ХИВ. И това единствено като съществена причина, а като спомагателен факт - четири пъти повече. Това са съществени последствия, за които всички приказват, само че малко се отразяват. 




У нас при коронавирус се назначават по един-два антибиотика, освен това у дома, безотговорно и това доста оказва помощ на бактериите да изработят устойчивост. Да не приказваме за проблемите със стомашно-чревния тракт след такива курсове. Това е някакъв смут, по какъв начин се лекуваха възрастните, тъй че децата би трябвало да се оводняват, да се обичат и да им се намалява температурата. 

Промени ли се отношението към лекуване на коронавирус като цяло?
5 обстоятелството за лекуването при ковид, които родителите би трябвало да знаят
В момента има растеж на заболеваемостта от ковид при децата. Ето какви са рекомендациите на педиатъра доктор Елена Михайловна към родител...
Прочети повече
При грамотните лекари не се е трансформирало доста. Хората, които са лекувани вкъщи с антибиотици, хормони, кръворазреждащи и спомагателни противовирусни препарати те и децата ще лекуват по този начин. Те може да изпишат тонове ненужни медикаменти. 

Ако на деца в домашни условия се изписва освен това това е или погрешно лекуване или неодооценяване на показанията за хоспитализация, което се среща в пъти по-рядко. Трудно е да си представим персонален доктор, който ще се заеме с тежък случай у дома. Много по-лесно е да се изпрати човек в болница и там да се оправят с него. 

Трябва ли да се обръща повече внимание на имунитета на децата?

Нищо не се е трансформирало. Както сме казвали през годините по този начин и продължава - физическа интензивност, чист въздух, вярно хранене, сън, най-малко стрес. Белтъчини, вит. D, фибри, т.е. по-малко нездравословна храна. Стресът е в действителност значим отрицателен фактор, а не просто съвременна дума. Много е значимо да се заобикаля и понижава. 

Терапия на отчаянието при COVID-19 - грешките при лекуването може да са съдбовни

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР