През последните две години Intel на два пъти увеличи броя

...
През последните две години Intel на два пъти увеличи броя
Коментари Харесай

Неофициално: флагманът на процесорите Intel Comet Lake-S ще бъде чип с 10 ядра

През последните две години Intel на два пъти усили броя на физическите ядра в своите десктоп процесори. Процесорният колос не има намерение да се стопира дотук и съгласно уеб портала WCCFTech, идната година Intel ще показа десктоп процесорната фамилия Comet Lake-S , ръководена от чип с 10 физически ядра.

Една от основните особености на процесорната фамилия Comet Lake-S е съществуването на две вътрешни шини. При 10 ядра би била задоволителна и една шина, само че по този метод доста се понижават задръжките при обмена на данни сред ядрата.



Производството на новата фамилия процесори на Intel ще става посредством модернизиран 14 нанометров софтуерен развой, което ще се отрази на разсейваната от новите чипове топлота и изключително при 10-ядрения флагман. И в този момент охлаждането на 8-ядрения Core i9-9900K напълно не е елементарно, а две спомагателни ядра ще усложнят обстановката. Но е изцяло допустимо, както до момента, с цел да се впише в нужния TDP, Intel да понижи номиналната тактова периодичност и да остави boost честотата на високо равнище.

Да си напомним, че идната година би трябвало да излязат 7 nm процесори AMD Zen 2 и ще бъде забавно да следим борбата на колосите за сърцата и портфейлите на потребителите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР