През последните две години имаме двуцифрен ръст на средата работна

...
През последните две години имаме двуцифрен ръст на средата работна
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: 30-40-50 човека протестират и ни блокират тировете. Недопустимо е. Ще има двуцифрен ръст на заплатите догодина

През последните две години имаме двуцифрен растеж на средата работна заплата.Тази наклонност ще се резервира и през идната година. Това сподели ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща на работодателите и синдикатите при премиера Бойко Борисов, оповестява dir.bg

Той акцентира, че ще порастват заплатите на експерти и чиновниците с положителни познания и умения. Основните проблеми за по-значителен растеж на заплатите у нас са образованието и уменията, сподели още ръководителят на КРИБ.

" Изказахме едни опасения пред държавното управление, че тези митинги, които вървят в страната от дребен брой хора, тъй като всеки може да види по малкия екран, на разнообразни места са се събрали по 30-40-50 индивида, са неприемливи. По мнение на КРИБ би трябвало да се вземат ограничения и това да не затруднява стопанската система и жителите. Не може да се блокират автомагистралите и да стопират нашите тирове, да стопират хората да се приберат в дома си ", сподели още Домусчиев.

Вицепремиерът Томислав Дончев подсети, че политиката по приходите обгръща над 3 млн. души, от които единствено половин милион са заетите в обществения бранш, за покачването на чиито заплати има ангажимент страната, а останалите не се дефинират от нея.

По тематиката за митингите от КРИБ ги дефинираха като малобройни, които затрудняват стопанската система и хората. Според Кирил Домусчиев решенията в страната не може да се вземат под махленски напън. На страната й би трябвало непоклатимост, един длъжностен кабинет или нови избори сигурно няма да оказват помощ за увеличението на приходите на хората и за растежа на нашата стопанска система, съобщи ръководителят на КРИБ. Той прикани държавното управление да вземе нужните ограничения във връзка с митингите и се обърна към партиите да престанат с " популистките изявления ".

Председателят на БТПП Цветан Симеонов съобщи, че Палатата не е последовател на изразяването на избрани позиции посредством митинги, тъй като те би трябвало да бъдат добре аргументирани. Министър Караниколов уточни, че в демократична страна всеки има право да стачкуват, без да пречи на останалите.

Днешната среща на министри, на представители на бизнеса и на синдикатите беше за да се опитаме да решим какво да бъде направено идната година с цел да бъдат решени проблемите, които хората слагат Каза Пламен Димитров, президент на КНСБ. Факт е, че има потребност наклонността за двуцифрен растеж на приходите да продължи и да бъде обезпечена през идната година акцентира Димитров. В частния бранш работят 78 % от заетите и желаеме до компаниите да стигне тази договореност за по-високи заплати, добави той.

Днес коментирахме горещия пазар на труда и неналичието на фрагменти. Затова в страната могат да бъдат привлечени десетки наши сънародници от Украйна и Молдова, които да работят при не по-лоши условия от нашите служащи, сподели Пламен Димитров.

На 3 декември в Катовице, Полша, стартира Срещата за климата и енергетиката, на която президентът Румен Радев ще съставлява България. Той би трябвало да отбрани позицията, която синдикати, работодатели и министри изготвихме за отбрана на българския въгледобив и производството на електрическа енергия от тези въглища.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов посочи, че идната седмица, синдикатът провежда шествие в поддръжка на българската позиция за опазване на въгледобива.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР