През последните две години дългата ръка на закона настигна и

...
През последните две години дългата ръка на закона настигна и
Коментари Харесай

Известни БГ звезди, влезли зад решетките

През последните две години дългата ръка на закона настигна и прибра зад решетките значително известни персони у нас - актьори, пиари, готвачи и артисти. Някои се разминават сред капките, само че други търкат наровете в родната пандела, а на трети занапред им следва да схванат ориста си.

Случаят с Евгени Минчев е последният белязал годината до този миг. Лорда бе щракнат за безчинство в столичната градинка " Кристал ". По информация на БНР пиар специалистът е арестуван след 23.00 часа в събота. Полицейски патрул се отзовава на сигнал за скандал сред екстравагантно изглеждащ мъж и група младежи. Когато служителите на реда идват на мястото, заварват Минчев, само че не и групата младежи. По неофициална информация пиарът се държал жестоко с органите на реда и това е станало и мотив за ареста му. Заключват Лорда в килия по Указа за дребното безчинство. Делото трябваше да се гледа още в неделя, защото е по бързата процедура, само че Софийският областен съд реши, че би трябвало да бъдат разпитани очевидци. Това ще се случи на 13-и този месец.

Темида не елементарни и вкара в килия и друга известна персона - Явор Бахаров. Актьорът бе арестуван с трева на 4 декември предходната година вечерта. Ченгета го спипаха да пафка марихуана на столичен тротоар. Още на идващия ден на Явор бе повдигнато обвиняване за владеене на опиати. Арестуваният Бахаров прекара нощта в Четвърто РПУ в София, след което бе освободен. Нещата за артиста никак не бяха розови, защото предходната година бе сгащен да бръмчи пийнал и надрусан из курортния град Банско.

Тази му изцепка му докара една година условно с 4 години изпитателен период. Актьорът има и други присъди в предишното. Съден е за безчинство, както и за каране пийнал, само че по тях е оправдан. Затова и през 2021 година получи условно наказване, а последният път обвиняванията пропаднаха, тъй като няма задоволително материал, който да бъде проучен. Едно е ясно, в случай че Бахаров продължи да дърпа дявола за опашката, най-вероятно ще потърка наровете в някой затвор с лек режим.

Само няколко месеца преди да нашуми казусът с Бахаров, при започване на октомври предходната година бе погнат различен известен в обществото човек. Не какъв да е, а самият Лоренцо - синът на Софи Маринова. Лоренцо бе търсен и погнат от ченгетата за вероятното му присъединяване в проведена мрежа за трафик на мигранти. Синът на Софка бе разпитан по отношение на огромна скица за трафик на мигранти. Информация за негово вероятно присъединяване проверяващите получават, откакто залавят трафикант на мигранти, който споделя, че не различен, а точно Лоренцо е тарторът на каналджийската скица. Към момента следствието продължава.

Стигаме и до най-шумния и очевиден случай, този с началник Токев. Топготвачът влезе в кауша в Казичене на 1 март предходната година. Токев потърка наровете, тъй като сходно на Явор Бахаров наруши условната си присъда, откакто бе хванат пийнал на дърво зад кормилото на Околовръстното шосе в столицата. Тогава гумите на колата на шефа бяха разцепени и от джантите хвърчаха искри. Кулинарят съумя да подписа съглашение с Районната прокуратура и лежа единствено до 20 юли предходната година, когато излезе от Казичене. В момента Токев още веднъж е зад кормилото и бръмчи свободно, само че обществено съобщи, че си е научил урока.

През 2011 година друга звезда, този път от спорта - международният и олимпийски първенец по повдигане на тежести Гълъбин Боевски бе задържан на летище " Гуарульос " в Сао Пауло, Бразилия, при опит да напусне страната с 9 кг кокаин. Наркотиците са открити в тайници в два от трите куфара на Боевски и малолетната му щерка Сара, която съпровожда Боевски, с цел да взе участие в интернационален шампионат по тенис. На щерката е разрешено да напусне Бразилия.

Боевски твърди, че е купил куфарите от Бразилия и не знае по какъв начин опиатите са се озовали в тях. В края на декември 2011 година шефът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) заяви, че кокаинът е бил предопределен за България и Гълъбин е щял да бъде добре заплатен за неговото преместване. На 3 май 2012 година щангистът е наказан на 9 години и 4 месеца затвор от федералния съд в Бразилия. На 22 октомври 2013 година напуща южноамериканската страна, а Министерство на външните работи удостоверява, че е освободен. Още на другия ден в 2 часа на обяд Боевски кацна на летището в София с полет от Париж. Така и не е ясно по какъв начин и за какво е освободен. Бразилското посолство и юристът му тогава отхвърлиха да приказват, напомня HotArena.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР