През последните двайсет години в България Паркът за танцуващи мечки

...
През последните двайсет години в България Паркът за танцуващи мечки
Коментари Харесай

ЧЕТИРИ ЛАПИ открива официално изложбата Спасените: 20 години история

През последните двайсет години в България " Паркът за танцуващи мечки ” край Белица е избавителен оазис и рехабилитационен хъб, първи, следващ или финален сигурен дом за бедстващи мечки. Той е единственото предпазено място в България, което обезпечава специфични грижи за избавените кафяви мечки. Паркът е взаимен план сред Фондациите " Бриджит Бардо ” и ЧЕТИРИ ЛАПИ.

С изложбата " Спасените: 20 години история ” паркът затваря една епоха и отваря нова страница. Танцуващите мечки остават спомен за една тъжна ера. Паркът се преименува на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица и продължава своята задача - да избавя потърпевши от човешката интервенция мечки. Тук е и неговият нов уебсайт: https://www.bearsanctuary-belitsa.org/bg .

В 60 табла с снимки изложбата " Спасените: 20 години история ” ни разхожда из осъществявания с драматизъм, само че и със избавление и оптимизъм живот на мечките от ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица. Експозицията съдържа фотоси от основаването на парка, които описват историите на мечките, намерили свое избавление в него, както и някои от тъжните лица на последните танцуващи мечки.

Откриването е на 27 април 2022 година в 17 часа на изложбеното пространство на Моста на влюбените до НДК и се чака да участват министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, Димитър Иванов - шеф на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица и Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.  
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР