През последните два дни във Вашингтон дуетът от двете големи

...
През последните два дни във Вашингтон дуетът от двете големи
Коментари Харесай

Западът решава как да накаже Русия

През последните два дни във Вашингтон дуетът от двете огромни “Б ” - Борел и Блинкен, разговаряше по какъв начин те, двамата основни дипломати, американския и европейския, ще сплетничат против Москва и ще създадат доста гадории на страната ни.

Или, както се споделя в тези среди, „ геополитически ще лимитират Русия “.

Трансатлантическите полемики се организираха в границите на Енергийния съвет САЩ-ЕС, в който двама уважавани господа – или по-скоро един господин и един кабайеро – заемат позициите на съпредседатели.

Където има колегиална работа, има и другарство: на заключителната конференция висшият представител на Европейски Съюз по интернационалните въпроси и сигурност, макар многопластовата си публична купа, от самото начало дебело намекваше какви другари са двамата с Блинкен, наричайки той " скъпи Тони ".

Освен това заместникът на Фон дер Лайен отлетя във Вашингтон, с цел да чуе от американците по какъв начин считат да поддържат обединена Европа, в случай че и когато загуби съветските енергийни доставки при положение на изостряне на рецесията сред страната ни и груповия Запад.

Преди да отлети за Вашингтон, с цел да бъде обществено другар с Блинкен, Борел разгласява следващата обява в блога си, където повтори, че „ Русия има намерение да продължи да изнудва всички благодарение на газа “.

Докато Борел приказва с химерите в личната си глава, си коства да погледнем какво се случва през днешния ден в страните от обединена Европа, тази, която той в действителност съставлява на интернационалната сцена.

Например в тази богата обединена Европа най-малко 35 милиона души - сега, когато Борел редактира обявата си за " съветското газово изменничество " - са изправени пред избор: да си купят храна или да си платят сметките за ток и топлота.

Тридесет и пет милиона души - това в действителност е общото население на няколко страни, които са членове на Европейски Съюз, като че ли всички португалци, литовци, ирландци, всички без изключение, в това число възрастните хора и бебета, са изправени пред алтернатива: да си легнат на топло, само че гладни, или да си легнат сити, само че в жилище, което не се отоплява.

Бедните са надалеч от Борел, само че личните им държавни управления въпреки всичко наоколо. Властите на съвсем всички страни членки на Европейски Съюз се пробват най-малко минимално да облекчат тежестта на заплащането на сметките за ток и парно за бедните.

Не от хуманизъм, а от възприятие за самозапазване. Едва идващата на себе си стопанска система на Европейски Съюз просто няма да издържи втора нова Жакерия, както още назовават митингите на “Жълтите жилетки”.

Тези подаяния не трансформират коренно финансовото състояние на бедните в Европа, само че скромните суми са по-добри от нищо.

И по този начин, един от значимите надзорни органи на Европейския съюз, общественост, която толкоз се гордее със своята взаимност, постанови, че „ изрично възразява против помощта на поданици на Европейски Съюз, в случай че тези компенсации покриват заплащането на сметки за потребление на “невъзобновяеми въглеродни енергийни носители “.

Това решение бе оповестено от Сметната палата на Европейския съюз, която следи, наред с другото, по този начин наречените суверенни бюджетни разноски на страните, които са членки на Европейски Съюз.

Бедните в Европа живеят в села, отопляват домовете си с дизелово гориво и нормално карат коли с дизелов мотор.

Борел дойде във Вашингтон, наред с други неща, с цел да се запознае с предложенията на своя американски сътрудник (и приятел) по какъв начин Съединени американски щати имат намерение да поддържат Европейски Съюз на повърхността във връзка с енергийните доставки.

Днес към този момент е ясно за всички рационални хора, че цялата нервност към „ неизбежната съветска експанзия в Украйна “ е просто метод да се изтласка съперник от един необятен и затова доста апетитен паневропейски пазар.

Тъй като дискредитирането на Русия във връзка с бизнеса, икономическите връзки, спазването на договорните отговорности от страната ни, т.е. челно, е нерешима задача, се удря по фланговете, като се измисля мита за „ нападението против Украйна “.

Това е, както сподели дон Корлеоне, „ бизнес, нищо персонално “.

Почти същата скица за изтласкване на съперник беше приложена към Беларус, когато преди по-малко от година бяха въведени ограничаващи ограничения във връзка с износа на калиеви торове.

И няма значение, че европейските фермери пострадаха (това лято реколтата беше неприятна, нали тъй като фермерите в Европейски Съюз трябваше да пестят белоруски торове?), само че американците и канадците с наслада захапаха подаръка, получен от глобалисткия политически естаблишмънт.

И в този момент шефът на немското външно министерство, откакто улови сигнал от Вашингтон, изпратен предния ден от самия Джо Байдън („ Северен поток-2 “ няма да се случи, в случай че Русия стартира още веднъж да бъде злонамерена “), приказва за вероятен „ цялостен отвод “ съветски газ ".

Вярно е, че всички тези закани, речи, осъществявания на стихове за това по какъв начин „ да се съпротивляваме на Русия дружно “ не надвишават медийния звук, до момента в който това са към момента думи, до момента в който това просто раздрусва въздуха.

Но векторът е явен.

Ще можем да отговорим на този удар, който „ целият цивилизован свят” има намерение да нанесе. Има мотивация, мощ и убеденост, че ще издържим.

Жалко в тази обстановка, несъмнено, за елементарните европейци, които са станали заложници на политически авантюристи.

Същите комедианти, които се пробват да потвърдят недоказуемото, с цел да угодят на глобалистите, не могат да се гледат без позор. Е, що се отнася до самото равнище на осъществяване в тази палатка, която към момента неправилно се назовава " геополитическо въздържане на Русия ", може да се каже едно: " Скучно, девойки! "

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР