През последните два дни във Вашингтон дуетът от двамата големи

...
През последните два дни във Вашингтон дуетът от двамата големи
Коментари Харесай

Западът решава как да накаже Русия

През последните два дни във Вашингтон дуетът от двамата огромни Б – Борел и Блинкен, или, в случай че предпочитате, Блинкен и Борел, разговаряха по какъв начин те, двамата основни дипломати, американски и европейски, ще готвят интриги против Москва и ще вършат гадости на страната ни.

Или, както се споделя в тези среди, „ геополитически ще сдържат Русия “.

Трансатлантическите полемики се организираха в границите на Енергийния съвет САЩ-ЕС, в който двама уважавани господа – или по-скоро един господин и един кабалеро – заемат постовете на съпредседатели.

Където има колегиална работа, там има и другарство: на заключителната конференция висшият представител на Европейски Съюз по интернационалните въпроси и политиката за сигурност, макар многопластовата си публична купа, от самото начало дебело намекваше какви другари са те двамата с Блинкен, наричайки го „ скъпи Тони “.

Освен това заместникът на фон дер Лайен отлетя до Вашингтон, с цел да чуе от американците по какъв начин считат да поддържат обединена Европа, в случай че и когато тя загуби съветските енергийни доставки при положение на изостряне на рецесията сред страната ни и груповия Запад.

Преди да отлети за Вашингтон, с цел да се изявява обществено като другар на Блинкен, Борел разгласява различен пост в блога си, където повтаря, че „ Русия има намерение да продължи да изнудва всички със своя газ “.

Блинкен приказва за работата с Европейски Съюз по казуса с доставките на газ за Европа

Докато Борел приказва с химерите в личната си глава, си коства да погледнем какво се случва през днешния ден в страните от обединена Европа, тази, която той в действителност съставлява на интернационалната сцена.

Например в тази най-богата обединена Европа, минимум 35 милиона души – тъкмо сега, когато Борел пишеше поста си за „ съветското газово изменничество “ – бяха изправени пред избор: да си купуват храна или да заплащат сметките за светлина и топлота.

Тридесет и пет милиона души – това в действителност е общото население на няколко страни, които са членове на Европейски Съюз, като че ли всички португалци, литовци, ирландци, всички без изключение, в това число престарелите и бебетата, са изправени пред алтернатива: би трябвало или да си лягат на топло, само че гладни, или да лягат сити, само че в жилище, което не се отоплява.

Бедните са надалеч от Борел, само че личните им държавни управления към момента са на разположение. Властите на съвсем всички страни членки на Европейски Съюз се пробват най-малко минимално да облекчат тежестта на заплащането на сметките за ток и топлота за бедните.

Не от хуманизъм, а от възприятие за самозапазване: втората нова Жакерия, както още се назовават деянията на „ жълтите жилетки “, стопанската система на Европейски Съюз, която едвам идва на себе си, просто няма да издържи.

Тези подаяния не трансформират коренно финансовото състояние на бедните в Европа, нодори скромните суми са по-добри от нищото.

И по този начин, един от значимите надзорни органи на Европейския съюз, общественост, която толкоз се гордее със своята взаимност, реши, че „ изрично се опълчва на помощта за поданици на Европейски Съюз, в случай че тези компенсации покриват заплащането на сметки за потребление на “ невъзобновяеми въглеродни енергийни носители “.

Това решение бе оповестено от Сметната палата на Европейския съюз, която следи, наред с другото, по този начин наречените суверенни бюджетни разноски на страните, които са членки на Европейския съюз.

Значителна част от бедните в Европа живеят в села, отопляват домовете си с дизелово гориво и нормално карат коли /трактори, пикапи/ с дизелов мотор.

Защото по този начин е по-евтино.

Към тях, към тези, които стават рано, лягат късно и с много компликации свързват двата края, в последна сметка проспериращата и нахранена европейска администрация изпраща своето обръщение, освен това на процедура заплашвайки с още по-голяма беднотия.

Но в случай че този образец не е задоволително ослепителен и живописен, има още един: до момента в който при работещ газопровод и доставки на съветски газ за Европейския съюз (делът на съветското синьо гориво за Германия е 46 %, за Франция – към 20 процента), инфлацията чупи всички вероятни върхове, а цената на хранителна кошница за най-слабо предпазените набъбва като положително тесто, може да си представим какво ще стане, в случай че и когато цената на горивото се увеличи още повече.

Ала могат ли сходни съображения да спрат дуета на Борел и Блинкен?

Разбира се, че не.

В техните арии, извинете ме, речи, се откри място както за „ очевидната и рискова съветска опасност “, по този начин и за разсъждения за това по какъв начин, откакто са измислили тази „ опасност “ и са получили финансиране, почтено за благородник и кабалеро, с цел да се преборят с нея, те към този момент са подготвени да се захванат с работата.

Борел пристигна във Вашингтон, наред с другото, с цел да се запознае с предложенията на своя американски сътрудник (и приятел) по какъв начин Съединени американски щати имат намерение въпреки всичко да се опитат да задържат Европейски Съюз на повърхността във връзка с енергийните доставки.

Днес към този момент е ясно за всички рационални хора, че цялата нервност по отношение на „ неизбежната съветска експанзия в Украйна “ е просто метод да се изтласка съперникът от просторния и затова доста апетитен общоевропейски пазар.

Тъй като дискредитирането на Русия във връзка с бизнеса, икономическите връзки, спазването на договорните отговорности от страна на страната ни, т.е. фронтално, беше нерешима задача, те влязоха в офанзива откъм фланговете, измисляйки мита за „ нахлуване против Украйна “.

Това е, както споделя дон Корлеоне, „ бизнес, нищо персонално “.

Почти същата скица за изтласкване на съперник беше приложена към Беларус, когато преди по-малко от година бяха въведени ограничаващи ограничения във връзка с износа на калиеви торове.

И няма значение, че европейските фермери пострадаха (това лято реколтата беше неприятна и тъй като фермерите в Европейски Съюз трябваше да пестят от беларуски торове?), само че американците и канадците с наслада захапаха кокалчето, подхвърлено им от глобалисткия политически истеблишмент.

И в този момент шефът на немското външно министерство, откакто улови сигналът от Вашингтон, изпратен предния ден от самия Джо Байдън ( „ Северен поток 2 “ няма да работи, в случай че Русия стартира още веднъж да злоупотребява “), приказва за вероятен „ цялостен отвод “ от съветски газ “.

Вярно е, че всички тези закани, речи и декламации за това по какъв начин „ дружно да се противопоставим на Русия “ не надвишават медийната и PR шумотевица, към този момент това са към момента думи, към този момент виждаме единствено състресение на въздуха.

Но векторът е явен.

Ние ще можем да отговорим на този удар, който „ целият цивилизован свят” има намерение да ни нанесе. Има мотивация, има мощ и убеденост, че ще издържим.

В тази обстановка, несъмнено, е тъпо единствено за елементарните европейци, които са станали заложници на политически авантюристи.

Същите комедианти, които се пробват да потвърдят недоказуемото, с цел да угодят на глобалистите, не могат да се гледат без така наречен испански позор. Е, а що се отнася до самото равнище на осъществяване в този цирк, който към момента по инерция се назовава „ геополитическо въздържане на Русия “, едно може да се каже: „ Скучно, девойчета, скучно! “

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР