През последните дни във Великобритания беше отчетена рекордна за тази

...
През последните дни във Великобритания беше отчетена рекордна за тази
Коментари Харесай

Кралска особа върна стара мода

През последните дни във Англия беше регистрирана рекордна за тази част на планетата температура – 40 градуса по Целзий. Парещото слънце накара доста британци да потърсят избавление край басейни и други водни обекти, а представителите на кралското  семейство върнаха една позабравена мода – симпатичните дребни чадъри за слънце.

Херцогинята на Корнуол се появи с сходно чадърче през уикенда. Модата поражда във Франция през XVII в. и служи за отбрана от слънце и изгаряния.

Чадърите са направени от дантела и плат и са украсени с бродерия. Обикновено дамата имат по няколко чадъра и ги носят според от тоалета им. Едва през 1772 година англичанинът Джон Хануей излиза с концепцията да размени дантелата с по-плътна, водоустойчива тъкан и изобретява чадъра за дъжд. Чадърите са на мода до 20-те години на предишния век, когато са изместени от нова мода – тенът на кожата.

Сега Камила Паркър Боулс залага на дребен чадър от бял плат и дантела с дървена ръкохватка, който подхожда на ефирната й рокля и комфортни обувки с ниско токче.

Чадърите за слънце ще бъдат измежду най-търсения продукт най-малко в околните две седмици.В обществените мрежи хората към този момент пишат, че имат потребност от подобен, защото съгласно прогнозите температура от 40 градуса не е границата. А Обединеното кралство го чака още по-горещо време. Главният метеоролог на Метеорологичната работа на Англия – Пол Гундерсен, предизвести за рекордни температури и означи, че има възможност те да се повишат над 40 градуса по Целзий.

Лондон ще се трансформира в едно от най-горещите места в света през идните дни, като температурите ще бъдат по-високи от множеството места на планетата. „ Само на към 1,2% от повърхността на Земята ще бъде по-горещо от Англия и това е пустиня “, прецизира Гундерсен.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР