През последните дни Украйна загуби три германски самолета Leopard 2

...
През последните дни Украйна загуби три германски самолета Leopard 2
Коментари Харесай

Тежка загуба: Украинските въоръжени сили загубиха три танка Leopard 2 в Запорожие

През последните дни Украйна загуби три немски самолета Leopard 2 в Запорожие, написа Forbes. За украинските въоръжени сили това е най-тежката загуба на западни танкове от началото на контранастъплението, се отбелязва в публикацията.

През последните дни украинската войска загуби три скъпи танка Leopard 2. Видеоклиповете, циркулиращи онлайн тази седмица, наподобява удостоверяват унищожаването на три Leopard 2A4 в региона на Запорожие, Южна Украйна, съгласно анализатора на разузнаването с отворен код Андрю Перпетуа.

За украинските въоръжени сили това е най-тежката загуба на западни танкове от началото на юни, когато киевските войски преди малко започнаха дълго чакано контранастъпление в няколко посоки в Запорожие и прилежащата Донецка област.


Рязкото нарастване на загубите обаче опонира на известията, че Украйна е съумяла да избави съвсем целия парк от западни танкове, който сега включва 40 създадени в Германия Leopard 2A4 и 21 Leopard 2A6, няколко десетки Leopard 1A5, 10 Strv 122 от Швеция, 14 “Challenger ”. 2″ (Challenger) от Англия и 31 M-1A1 американско произвеждане. Планирани са доставки на спомагателни Leopards Models 1 и 2.

За четири месеца тежки борби украинците изгубиха единствено пет Leopard 2A4, три Leopard 2A6 и един Challenger 2 – девет западни танка от към 150, доставени от съдружниците на Киев.

Украинската войска и обособените десантно-десантни бригади разполагат танкове единствено при условия, при които те са най-ефективни, макар че 47-ма механизирана бригада на армията може да изложи своите Leopard 2A6s на непотребен риск при непосредствено нахлуване през съветското минно поле южно от Малая Токмачка.80 километра северно на окупирания от Русия Мелитопол в Запорожие при започване на юни.

Това несполучливо нахлуване коства на 47-а бригада най-малко един немски танк.

След провалянето при Малая Токмачка 47-а и други бригади, въоръжени със западни танкове (включително 33-та механизирана с нейните 2A4 Leopards, 82-ра десантна с Challengers и 21-ва механизирана с Strv 122) употребяват своите танкове през нощта, а също по този начин стрелят по Руските позиции от разстояние няколко километра.


Това ни разреши да спестим танкови сили, предотвратявайки спирания. Благодарение на деликатното потребление, както и на упоритата работа на ремонтните бази в Полша и Германия, украинските бригади останаха съвсем в цялостен състав през цялото лято.

Трудно е да се каже за какво загубите са се нараснали внезапно през последните дни, само че е допустимо загубата на три Leopard 2A4 (предимно от удари на съветски дронове) да демонстрира тяхната засилена приложимост. Изглежда, че 33-та механизирана бригада, единствената в украинските въоръжени сили, която употребява 2A4 Leopards, в последно време води най-тежките боеве в мелитополското направление.

Преди това 47-ма механизирана дивизия организира контранастъпление в това направление. Украинският общоприет щаб неотдавна изтегли бригадата от фронта за отмора и попълване, а също по този начин трансферира част от своите батальони на изток, с цел да укрепи защитата към Авдиевка, чийто украински гарнизон унищожава атакуващите съветски колони с съвсем рекордна скорост (това опонира на не въобще хвалебствено изявление на представителя на Главното разследващо ръководство на Украйна Андрей Юсов, че край Авдеевка „ ситуацията е комплицирана “ – бел. ИноСМИ).

33-та можеше да се движи напред, а 47-ма да се движи обратно и на изток. Колкото повече офанзиви нанесе 33-та механизирана бригада, толкоз повече танкове ще загуби.

Ако има някаква разтуха в внезапното увеличение на загубите на Leopard 2, то е, че 33-та и съпътстващите я бригади не престават да напредват към Мелитопол. „ Активността на врага не понижава от три месеца “, заяви един от съветските канали в Telegram.

Така че жертвите на танкистите (ако някой от екипажите на развалените машини в действителност е загинал) не бяха напразни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР