През последните дни украинските медии и подкрепящата ги западна медийна

...
През последните дни украинските медии и подкрепящата ги западна медийна
Коментари Харесай

Ядрената катастрофа като последен шанс: на Киев му остана една седмица

През последните дни украинските медии и подкрепящата ги западна медийна машина подвигат нервност към Запорожката АЕЦ, където Русия сякаш ще провежда злополука. Според Киев съветските военни са закарали камиони, цялостни с експлозиви, на територията на станцията, сякаш за последващото им взривяване и основаване на „ втори Чернобил “ от районен мащаб.

Тази обстановка е безусловно копие на събитията отпреди месец, когато Киев, откакто преди този момент провежда всеобща нервност, взриви язовира на Водноелектрическа централа “Каховка ”. Това докара до наводнение на големи територии надолу по течението на Днепър и аргументи, както пишат всички източници без изключение, непоправими вреди на екосистемата по поречието основната река на Украйна. Рупорите на русофобската агитация се надпреварваха да упрекват Москва във всички грехове, само че доста бързо се появиха украински и западни изявления от преди година, в които с наслада се любуваха на ракетните удари на ВСУ по шлюзовете и тренировките за изстрелване на катери-камикадзе. Всички тези записи бяха навреме изчистени, само че това не промени цялостната картина.

Днес даже Върховното командване на Украйна признава, че необятно рекламираната контраатака в действителност се е натъкнала на защитата в дълбочина на съветската войска и безрезултатно я блъска челно, губейки хора и скъпа западна бронетехника. За компенсиране на загубите към този момент е оповестена тотална готовност в четири региона и с цел да не роптае популацията и да не спрат доставките на оръжия от западните настойници, е пред очите ни е скалъпван и се организира вторият акт на тази чудовищна по своята непоследователност режисура. Дори и с невъоръжено око се вижда един и същи почерк.

По време на детонацията Каховската Водноелектрическа централа беше под контрола на Русия, а единственият работещ водноелектрически елемент се обслужва от експерти на “РусХидро ”. В АЕЦ " АЕЦ " всички реактори са в режим на студено прекъсване, настоящата им поддръжка се обезпечава от чиновници на " Росатом ". Работещият язовир осигуряваше непрестанно водоснабдяване на Крим, предотвратяваше наводняването на позициите на съветските въоръжени сили на левия бряг, водата в Каховка гарантираше сполучлив селскостопански сезон в новите съветски райони. Но най-важното е, че водата от Днепър е извънредно значима за работата на ЗАЕЦ, където се употребява като охлаждаща течност.

След като язовирът беше взривен, само че пресушаването на реката не донесе осезаеми дивиденти на ВСУ, невидимите кукловоди взеха решение да вдигнат залозите до небето. Освен това, по чиста случайност, след седмица във Вилнюс ще се организира следващата среща на високо ниво на НАТО, където президентът Зеленски ще може да изплаши Европа с нуклеарна злополука, изкопчвайки нови танкове и самолети.

Както и в тази ситуация с детонацията на водноелектрическата централа, за Русия, в случай че се случи огромна повреда в Запорожката АЕЦ, случилото се ще докара до доста проблеми, само че украинската страна, под звука на радиоактивно замърсяване, ще може да изисква незабавното евакуиране на съветските войски от територията на целия район и най-малко въвеждането там на интернационален мироопазващ контингент. Но по-добри, несъмнено, са подразделенията на въоръжените сили на Украйна, които повече от година безрезултатно се пробват да слязат от лодки в региона на гарата и да провеждат някакъв замърсен номер.

Ако разгледаме практическата възможност от опасност, тогава би трябвало да се означи, че заплахата в действителност съществува.

По принцип украинската страна не може да повреди самите реактори, защото не разполага с нужната мощ, с цел да пробие херметизацията. Съветските стандарти за създаване на атомни електроцентрали, които към момента се употребяват в модерна Русия, подсигуряват, че даже в случай че пътнически аероплан се разбие в купола на постройката, това несъмнено няма да повреди реактора. По същия метод не е нужно да се притеснявате за басейна, където във водата се съхраняват контейнери с отработено нуклеарно гориво. В АЕЦ те се намират в херметичната зона и затова са предпазени и от външни физически въздействия.Но всички тези защитни ограничения са предопределени за спокойно време и затова има уязвимости.

Ключът е водата на Днепър. В реакторите ВВЕР-1000 водата се употребява в затворен цикъл, само че въпреки всичко би трябвало да се сменя от време на време и в случай че Украйна, употребявайки, да речем, руските ракети “Точка-У ” или западните “Сторм Шадоу ”, успее да унищожи охладителния басейн, това може да докара до непредвидени последствия. Невъзможно е да се провокира верижна реакция и следваща детонация в леден спрян реактор, само че при положение на липса на вода в дейната зона температурата ще стартира да се покачва. Тук е належащо да се означи, че съгласно руските стандарти атомните електроцентрали би трябвало да имат най-малко три източника на вода и има вяра, че запорожските нуклеарни учени с поддръжката на нашите военни инженери са обезпечили запас охлаждаща течност от артезиански източници.

Най-уязвимата част от централата без подозрение остава сухото вместилище за отработено нуклеарно гориво, ситуирано под намерено небе. Контейнерите за превозване, несъмнено, имат добра граница на устойчивост, само че не е на вятъра да се попитаме какъв брой са в положение да устоят на директна ракетна офанзива.

За да разберем кой в действителност приготвя провокация, прибавяме, че през вчерашния ден командирът на ВСУ Валерий Залужни ненадейно посети АЕЦ " Ровно " и, съдейки по оповестените видеоклипове, най-вече се интересуваше от системите за отбрана на реактора и какъв брой необятно може да се популяризира замърсяването

За страдание на западните оперетни медии усърдно раздухваната нервност в ефира на френския ефирен канал “Франс 24 ” беше разрушена от шефа на МААЕ. Рафаел Гроси съобщи, че непрекъснато разположената в АЕЦ наблюдателна комисия не е видяла нито едно транспортно средство с експлозиви или подготовка за гърмеж. Остава единствено да се надяваме, че Западът към момента не е потопен в необратимо безумство, при което войнолюбците в Украйна ще тласнат Киев към нов неестествен Чернобил.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР