През последните дни снимки в социалните мрежи показват препълнени автобуси

...
През последните дни снимки в социалните мрежи показват препълнени автобуси
Коментари Харесай

Община Пловдив глобява превозвачи заради претъпкани автобуси

През последните дни фотоси в обществените мрежи демонстрират претъпкани рейсове от градския превоз рано заран в Пловдив. Това е повода общината да стартира да глобява превозвачите.

От началото на изключителното състояние имаше няколко спорни разпореждания от община Пловдив. Първоначално беше казано, че рейсовете би трябвало да работят с празничен график, по-късно бяха върнати на работен заран и вечер и празничен през останалото време.

Пламен Вълков, представител на общината сподели за Българска национална телевизия през цялото време е имало сведения, че пътникопотокът ще намалее. В първия ден е преброен броят на пасажерите. Установено е, че пътникопотокът е намалял с 50%, само че има пикови часове, в които се струпват доста пасажери. Все още няма санкционирани водачи, само че ще има санкции за неспазване на маршрутното разписание, сподели Вълков.

Представители на превозвачите в Пловдив обявиха, че ще апелират наложените санкции. Шофьори и кондуктори са пуснати в отпуск. Пътникопотокът съгласно тях е паднал със 75%. Те се оплакват че по през целия ден горят нафта и сега да пред банкрут.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР