През последните дни си говоря с много хора и от

...
През последните дни си говоря с много хора и от
Коментари Харесай

Сертификатите за антитела - малко ред в голям хаос |

През последните дни си приказвам с доста хора и от двете страни на COVID барикадата. Убеден демократ съм, както и либерал - ненавиждам ненужните ограничавания, само че имам вяра в правилото на болшинството и неговите решения. В същото време болшинството има право на мнение, даже да се основава на ненаучни и лъжливи данни.

На няколко пъти разясних антителата като индикатор за имунитет. Зелените документи се ползват по комичен метод в България, както всичко в обществения живот - " през просото ". Научните проучвания демонстрират, че с актуалните проби за антитела при COVID-19 не можем да сме сигурни какъв брой тъкмо е отбраната, а единствено, че някаква отбрана има.

Количество на антителата не значи качество на антителата. Ако погледнем групите имунизирани, преболедували и неболедували/неваксинирани, същински рискова за рецесията е третата група. При имунизираните имаме времеви аршин, както и при преболедувалите.

Ако знаем по кое време е настъпила заболяването или е направена имунизацията, можем да вършим относително точни прогнози по какъв начин се трансформира отбраната с времето. За страдание, в България имаме огромен брой преболедували, които не желаят да се имунизират, само че не са и вписване в системата.

Важно е да се заведат в системата по един или различен метод. Следователно само антителата могат да кажат нещо за това дали имат някаква отбрана. Точен индикатор ли е? Не, по тази причина и не се употребява всеобщо по света.

Показва ли въпреки всичко НЯКАКВА отбрана? Да, въпреки всичко демонстрира някаква отбрана . Подходящ ли е за България? Предвид спецификата на нашето общество и цялостният безпорядък с проформа ограничения, е най-малко някакъв опит да се внесе малко ред.

Малко ред в огромен безпорядък. В по-подредени и проведени системи това е непотребен риск. У нас рискът е с други измерения. Трябва да се реши и проучва доста деликатно - като акуратност и като резултат в границите на пандемията - дали има повишение или не на заболеваемостта след въвеждането му.

Hо моята рекомендация към всеки преболедувал е ясна - ваксинирайте се, тъй като това понижава 2 пъти риска от пост-ковид синдром . Освен това се основава най-хубавият вероятен имунитет, доста по-добър от ваксини или преболедуване поотделно.

Отново наблягам, че за имунизация след преболедуване НЕ Е нужно да тествате антитела . Спестете си парите.

* Авторът доктор Аспарух Илиев е бил експерт по сигурност на имунизациите към немската организация по лекарствени средства, а от 2015 година завежда лаборатория по инфекции на мозъка към университета в Берн, Швейцария. за резултата от въвеждането на зелени документи за антитела е оповестен с негово позволение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР