През последните дни една от най-дискутираните теми в света е

...
През последните дни една от най-дискутираните теми в света е
Коментари Харесай

Властите вероятно няма да разрешат на Илон Мъск да кръсти детето си X Æ A-12

През последните дни една от най-дискутираните тематики в света е името, което милиардерът Илън Мъск и канадската певица Граймс избраха за сина си – X Æ A-12.

Списание „ Пийпъл “ се съветва с юрист, съгласно който името X Æ A-12 няма по какъв начин да бъде признато от щата Калифорния, предава БТВ.

„ За име можете да употребявате 26-те букви в британския език, само че не и числа, в това число римски, знак за акцентиране, умлаути или емотикони. Позволено е да се употребява апостроф за имена от вида O'Connor “ – разяснява юрист Дейвид Глас.

Илон Мъск шокира света с името на бебето

„ Името X Æ A-12 би трябвало да бъде отхвърлено и родителите ще бъдат помолени да попълнят ново име в акта за раждане. През 2014 година управляващите в Калифорния се пробваха да разрешат потреблението на спомагателни знаци в имената, само че планът не съумя по финансови аргументи. Твърде доста компютри трябваше да бъдат заменени с нови, с цел да се работи безпроблемно с новите знаци в имената “ – изяснява юристът.

Правилата за избор на име в Калифорния не са записани в закон, а в справочник, по тази причина чисто механически името X Æ A-12 не е нелегално.

Новороденото е първо дете за 32-годишната певица, до момента в който за 48-годишния бизнесмен Илън Мъск това е шести наследник.

Певицата Граймс роди момче на Илон Мъск
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР