През последните десетилетия автомобилите заемат основна част в много филми,

...
През последните десетилетия автомобилите заемат основна част в много филми,
Коментари Харесай

Пет интересни факта за автомобилите и киното, които може би не знаете

През последните десетилетия колите заемат съществена част в доста филми, а киното се оказва идеална маркетингова платформа за разнообразни компании. Франчайзът „ Джурасик парк ” се договаря с Jeep, откакто първоначално беше Mercedes. „ Матрицата ” пък залага твърдо на возилата на General Motors (и моторите Ducati), „ Трансформърс ” също дава голямо поле за изява на GM. През годините сътрудник 007 залага на британското…

Това са част от образци за сполучливо съдействие, само че не постоянно случаите са такива. Ето и някои обстоятелства, които също будят интерес.



Първата автомобилна гонка: Runaway Match

Първите подиуми с гонене сред два автомобила са от 1903 година, случва се в немия черно-бял филм Runaway Match, прочут и като Marriage by Motor. Сюжетът е доста елементарен: млада двойки бяга с автомобил към църквата, с цел да се оженят. Преследва ги бащата на момичето, които желае да спре женитбата, само че автомобилът му се скапва.

Но първият относително актуален филм, който се смята за пример в киното за пресъздаване на автомобилно гонене, е „ Булит ” от 1968 година със Стив Макуин. Големият екшън продължава цели 10 минути, в които положителният и неприятните са надлежно с Ford Mustang GT (1968) и Dodge Charger (1968).
 Porsche 917K
Най-скъпият автомобил с роля в киното: Porsche 917K

Участвалите в известни филми коли костват доста пари. Такъв образец е упоменатият Mustang GT от „ Булит ”, само че той е доста, доста надалеч от рекордьорът. Става въпрос за спортния Porsche 917K от 1970 година, взел участие в „ Льо Ман ”. В основната роля е… Стив Макуин (съвпадение?), чиято премиера е през 1971 година

Автомобилът има забавна история: екземплярът Porsche 917K от лентата е благосъстоятелност на швейцарския играч Жо Сифер, след което изчезва за повече от 25 години. Когато автомобилът се появява още веднъж, той е препоръчан за продажба на търг през 2017 година Продаден е за рекордните за автомобил на марката Porsche $14,08 млн.

В същия филм взе участие и вторият най-скъпо продаден автомобил от киното, това е спортният Ford GT40 Lightweight от 1968 година, който през 2012 година е продаден за $11 млн.

Още любопитни обстоятелства ч етете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР