През последните четири работни дни на 2018 българското правителство е

...
През последните четири работни дни на 2018 българското правителство е
Коментари Харесай

Демократите: Харченето от Борисовата държава на милиарди излишък трябва да спре

" През последните четири работни дни на 2018 българското държавно управление е похарчило близо 3,5 милиарда лв.. С 30% повече, в сравнение с през декември 2017 година. Утвърдилата се през последните години традиция на осъществяване на големи заплащания в последния миг е извънредно порочна и ограбва българските жители, в интерес на ръководещата върхушка и присъдружната ѝ олигархия ". Това пишат в позиция до медиите от политическата групировка " Демократична България ".
Оттам показват, че главните пороци на тази процедура са следните:
– Нарушава се духът на Закона за обществените финанси. Той позволява на държавното управление да пренасочва бюджетни средства посредством „ вътрешнокомпенсирани промени “, само че сигурно няма поради да става въпрос за милиарди левове;
– Създава се мощен тласък държавното управление да предлага огромни бюджетни разноски за благородно изглеждащи и публично допустими цели и политики, след това преднамерено в течение на годината да не извършва тези разноски, да назова това несъблюдение на закона „ осъществяване на остатък “ и непрозрачно да преразпредели парите на българските данъкоплатци към желани от изпълнителната власт и от обръчите нейни другари сфери;
– Пълна липса на оценка на въздействието на смяната във финансирането на съответни политики. Къде е оповестена, примерно, оценката на въздействието на Постановление на Министерски съвет № 308 от 13.12.2018, с което са пренасочени 1.35 милиарда лв. пари на българските жители? Или просто решаваме от през днешния ден за на следващия ден, без мандат от Народното събрание, че " Автомагистрали " ЕАД ще строи " Хемус " и ще подписа контракти с добре известните ни подизпълнители, близки до властта, без търгове.
" Харченето от Борисовата страна на милиарди бюджетен „ остатък “ на мрачно би трябвало да се приключи ", безапелационни са още в позицията си Демократите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР