През последните четири години социолози, политолози, говорители ни дават различни

...
През последните четири години социолози, политолози, говорители ни дават различни
Коментари Харесай

Нинова: Изборът на БСП е общ фронт срещу модела на управление


През последните четири години социолози, политолози, представители ни дават разнообразни оценкина Българска социалистическа партия - по какъв начин загиваме, разпадаме се и завършваме. Не сме идеални, само че дано забележим истината през обстоятелствата, а не посредством интерпретациите. За това време спечелихме президентските избори, увеличихме националните депутати от 39 на 80, единствената партия с увеличени европейски депутати, общински съветници и кметове, в това число в регионални градове. Движим се нагоре. Основните ни политически съперници в тези четири години се движат надолу. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Горна Оряховица.

Сега са форумите на партията – членовете са тези, които би трябвало да се произнесат за бъдещето й, акцентира тя. По думите й „ доста значимо е да кажем в каква конюнктура работихме през тези четири години, без тя да ни е опрощение - цялостен надзор върху страната, впрягане на администрацията, медиен комфорт за ръководството, а за нас - медийна стена “. Работим извънредно мъчно при тези условия. А най-после и прекъсването на дотацията като опит финансово да ни унищожат, като не съумяха по различен метод. Към това обаче си имаме и наши неточности. И в действителност вътрешно-партийните несъгласия са една от сериозните аргументи да не изглеждаме добре в очите на обществото и да не ни припознават като опция, сподели още Нинова.

Първа причина за започнатите несъгласия – промените в партията и измененията в устава. Налагането на мандатността и директния избор на ръководител не се одобряват добре от първия ден от някои в партията,смята ръководителят на партията.

Спорес нея втората причина е нежеланието от първия ден на управлението да се съюзи с ГЕРБ.В първия ден на изборите през 2016 година, ние получихме предложение за съюз. Аз получих предложение да стана ръководител на Народното събрание. И тогава не го одобрявам, не го одобрявам и в този момент – по какъв начин до вечерта на изборите ще кажем на 1 млн. българи, които ни последваха, че сме съпротива, опция и нашата цел е обществената страна, а не паралелната страна, и на сутринта след изборите да се събудим и да кажем - извинявайте, уважаеми 1 млн. българи, които ни последвахте, само че по-важно от това да сменим паралелната със обществена страна е това да вземем 4-5 поста и да си уредим персоналния живот. Аз не можех да го направя. Тази линия на държание с ГЕРБ продължава до ден-днешен и получи доста блестящо изражение на последния Национален съвет, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Третата причина за напрежение, съгласно нея, е „ внушената борба с Партията на европейските социалисти “. Ние борба с ПЕС нямаме. Много време всички ни убеждаваха, че сме антиевропейска партия, че ще ни изгонят от ПЕС и така нататък Преди два месеца бях в Брюксел и имах персонални срещи с ръководителя на Народното събрание, с вицепрезидента на Европейската комисия, с всички виновни фактори. Отнасят се с надълбоко почитание към Българска социалистическа партия, тъй като е петата в Европа по резултат, разяснява Нинова.

Ние би трябвало и можем да управляваме посредством продобиване на избори с доверието на българския народ, а не през задния вход, посредством сделки, подмолни колаборации като нечия патерица. Всеки, който стана патерица на ГЕРБ, бе използван и завършен за политиката. Не желая това. Искам победа посредством поддръжката и доверието на българския народ, бе апелът на водача на левицата.

Предстои ни вътрешно-партиен избор и не е въпрос дали аз, различен, втори, трети ще бъде определен за ръководител. Въпросът е доста по-сериозен. От избора на Българска социалистическа партия зависи бъдещето на България в идващите години – т.е. от всеки един член на партията с началото на вътрешния избор. Убедено мисля, че имаме опция да спечелим идните парламентарни избори и да управляваме. И в случай че вие не виждате, че ГЕРБ си отиват, се огледайте. На народа му е пристигнало до гуша. Време е четиригодишният ни труд да даде резултат, заключи тя.

Общ фронт сред Българска социалистическа партия и други партии, неправителствени организации и честни българи за промяна на модела на ръководство или национална кръгла маса с ГЕРБ. Това е изборът. Не сред Корнелия Нинова или различен. Въпросът е дали ще съумеем да събудим народа и ще създадем общ фронт, с цел да променим този модел, в който се е сраснала власт, бизнес, мафия, пари. В него ръководят не институциите, а задкулисието. Или ще сменим този модел, или ще седнем на кръгла маса с него. Това е разграничителната линия, а не просто една или друга персона. Личността единствено въплъщава пътя. Този избор е във вашите ръце на 12 септември. Моля, направете старания 50% + 1 от хората да излязат да гласоподават освен поради Българска социалистическа партия, а и поради всички, които хвърлихме толкоз старания, труд, сила, сърце и разсъдък да се борим за България, приключи Нинова.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР