През последните четири години са измерени най-високите средногодишни температури, откакто

...
През последните четири години са измерени най-високите средногодишни температури, откакто
Коментари Харесай

Scania помага на клиентите си да намалят вредните емисии в атмосферата

През последните четири години са измерени най-високите средногодишни температури, откогато се водят метеорологични статистики. Този юни е бил най-горещият до момента, като температурите в Европа са били с два градуса над естествените за сезона. За последните три десетилетия градусите в световен мащаб са с 0,6 °C нагоре, а в Арктика зимните температури са се повишили с 3°C от 1990 година Концентрацията на CO2 в атмосферата сега е по-висока от по всяко време през последните 800 000 години. Нивата на моретата и океаните се повишават, кораловите рифове умират. Явно сме почнали действително да се сблъскваме с заплахите, които носят измененията в климата. Мръсният въздух, горещите талази, продължителната суша и рисковете, които носят за добивите и реколтата към този момент се усещат на всички места и България не прави изключение.

На 23 септември в Ню Йорк под егидата на Организация на обединените нации ще се организира среща на върха, на която всяка страна би трябвало да показа съответен и реален проект от идната година, в който да се вижда приносът й за понижаване на излъчванията на парникови газове на половина през всяко идващото десетилетие и постигане до нулеви равнища към 2050 година Извън заиграването по тематиката за адекватността на ограниченията и политиките на национално равнище, би трябвало да признаем, че въздействието на изменението на климата към този момент има доста и действителни последствия за живота на хората, нарушава развиването на стопанските системи и коства скъпо. Държавите и политиците заговориха за " цялостна промяна на стопанските системи в сходство с задачите за стабилно развиване ".

Ето по какъв начин една компания, която има клон в България, " преведе " световните наставления и вижда своя действителен принос, като преобразява производството си и комерсиалните и бизнес практики. Scania си е сложила за цел да употребява за производството и логистиката си електричество напълно от възобновими източници до 2020 година Само от въвеждането на LED осветяване в индустриалната си база в Анжер, потреблението на електричество е намаляло с 60%, а сметката за ток - с 40 на 100. Т.е. с изключение на дейно, това се е оказало и преференциално като разход. Но инженерите на компанията са пресметнали, че главното замърсяване идва не от производството, а от използването на техните артикули - почти 96% от общия въглероден отпечатък. Затова решили да оказват помощ на клиентите си да правят дейностите си с допустимо най-ниски излъчвания на CO2, като оферират по-нисък разход на гориво на камионите, дават други възможности на общоприетото дизелово гориво, оказват помощ им да употребяват колите и автопарковете си допустимо най-ефективно и оферират сервизни услуги за усъвършенстване на работните характерности на колите. Затова и Scania има най-голямото многообразие на пазара от коли, работещи с възобновими горива - биогаз, биодизел и биоетанол. По този метод компанията е пресметнала, че ще понижи количеството CO2, което отделя при всички свои действия с 50% през 2025 година по отношение на 2015 година Ако единствено 2% от доставените през 2017 година коли на Scania работят на биогаз в продължение на една година, ще се спестят 140 000 тона CO2 за този интервал.

На 20 септември всички чиновници на Scania ще спрат работа за час, с цел да приказват за климатичните промени и по какъв начин тяхната компания способства за понижаване на своя въглероден отпечатък. Това ще стане както в централния офис, по този начин и във всички индустриални бази и локални структури на Scania във всички страни, в които оперира. Скания България ще започва през октомври и най-мащабното Road Show за промотиране на чистите транспортни услуги. Обиколката ще премине под мотото " Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта! " и ще показа най-модерните тежкотоварни транспортни средства и рейсове на CNG в 12 града в цялата страна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР