През последните четири години под ръководството на кмета Радослав Асенов

...
През последните четири години под ръководството на кмета Радослав Асенов
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Под ръководството на Радослав Асенов община Годеч промени облика си

През последните четири години под управлението на кмета Радослав Асенов от ГЕРБ община Годеч се възползва сполучливо от европейската взаимност и промени образа си. Той има цялостни учредения да се кандидатира за нов мандат, с цел да довърши започнатото. Това съобщи регионалният координатор на партията за Софийска област Николина Ангелкова при срещата си с поданици на града. Тя напомни, че е направено доста за благоустройството на Годеч през този интервал, оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

„ Ще продължат напъните за създаване на филтрираща система за питейната вода. Общината не разполага със средства за такава станция и ще разчита на финансиране от държавното управление. Ежегодно обаче ще се залагат още веднъж средства в финансовата стратегия на общината за замяна на довеждащите колектори и водопреносни системи на обитаемоте места “, добави Радослав Асенов.



Голяма част от подземната инфраструктура е сменена, в това число цялата водопроводна мрежа на града. Частично е рехабилитирана канализационната система. Обновени са сериозни сектори от довеждащите колектори, захранващи села в общината. Започнато е поетапно преасфалтиране на улиците и се ремонтират тротоарите. Сменено е цялото улично осветяване и бе саниран първият жилищен блок, а околното пространство - актуализирано.

Областният координатор увери, че посредством програмата си Асенов ще продължи да работи за развиване на инфраструктурата, стопанската система и благоустройството, които са измежду водещите цели и на държавното управление. С подобряването на инфраструктурата в общината и с утвърждения Общ организационен проект, в който са обособени зони за промишлени действия, складови бази и логистика, се сътвориха предпоставки за привличане на вложители и развиване на удобна бизнес среда.

Годеч е включен в една от 8-те културно - исторически дестинации - „ Софийска Света гора “, които Министерството на туризма създаде. Николина Ангелкова акцентира, че с помощта на държавното управление пътят София – Костинброд - Годеч e в чудесно положение и предизвиква развиването на районния туризъм. Освен това тук има 300 аграрни производители и за тях е извънредно значимо, че ще си получат разплащанията в точния момент още веднъж посредством напъните на кабинета.

Здравеопазването и обществените услуги са също измежду акцентите в предизборната стратегия на Асенов. Най - значими измежду тях са поддръжка за работата на медицинския център и привличане на спомагателни експерти, обезпечаване на прегледи по селата и специфични грижи за лицата в неравностойно състояние, даване на патронажна грижа за възрастните и за хората с увреждания, разкриване на детска кухня, увеличение на помощта за новородени и други



Тези старания на претендента на ГЕРБ би трябвало да продължат и да бъдат подкрепени от всички, с цел да не се губи темпото, разяснява Николина Ангелкова. Специално внимание е нужно да се обръща на привличането на вложители и разкриване на нови работни места. В помощ на тази политика са и оперативните стратегии на Европейски Съюз за поощряване на заетостта. Само по този начин може да се усъвършенства виталната среда и да се покачва стандартът на живот, предложи тя.

Общественият ред и сигурността на жителите, чистотата, разширение на видеонаблюдението, грижа за образованието, културата, туризма, спорта също са измежду главните цели за мандат 2019-2023г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР