През последните четири десетилетия Бил Гейтс основа Microsoft, дари милиарди

...
През последните четири десетилетия Бил Гейтс основа Microsoft, дари милиарди
Коментари Харесай

Бил Гейтс разкри кое е най-голямото му притеснение на работа

През последните четири десетилетия Бил Гейтс основа Microsoft, подари милиарди долари за щедрост и все пак остана измежду най-заможните хора на планетата (към момента е втори по благосъстояние след Джеф Безос).

Това е голяма отговорност единствено за един човек. И въпреки Гейтс нормално да наподобява спокоен, сходно на всички нас и той има моменти на терзание и стрес в работата си.

По време на среща със студенти милиардерът бе запитан точно за професионалните си паники и недостатъци.

" Притеснявам се от въпросите към наемането или освобождението на чиновници. Винаги поканвам и други хора да ми оказват помощ в построяването на екипа. Особено когато става дума да вземем за пример за отделите по продажби или счетоводство, защото тези сфери не са толкоз забавни за мен като останалите. А когато нещо не ми е забавно, не съм изключително добър в него " , показа Гейтс.

По думите му връзката с управляващите и държавните структури също му основава напрежение. Позицията на американския президент Доналд Тръмп, че Америка постоянно би трябвало да е преди всичко е затруднила доста от плановете на благотворителната фондация на Гейтс в чужбина. " Доста късно осъзнах какъв брой значими са връзките с държавното управление ", добавя предприемачът.

Признанието му припомня, че никой не е ваксиниран против напрежението на работа - даже името му да е Бил Гейтс.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР