През последните часове ставаме свидетели на яростна атака срещу България

...
През последните часове ставаме свидетели на яростна атака срещу България
Коментари Харесай

Несправедливата атака от Европа към Бала трябва да спре!

През последните часове ставаме очевидци на гневна офанзива против България и българския футбол в частност. Причината, несъмнено, е вчерашната европейска подготовка сред България и Англия. Мач, предстоящ с огромен интерес от футболните почитатели у нас, които имаха опцията да зърнат онлайн своите любимци от Висшата лига. Към тази офанзива се причислиха и други страни, измежду които и Германия, които интерпретираха по много неправилен метод думите на селекционера Красимир Балъков след края на дуела. Нормално, след две спирания на мача поради шепа хора, заваляха и въпросите към Бала по отношение на расизма. А той бе повече от безапелационен, че не поддържа ксенофобията и даже се разграничава от нея. В обществените мрежи заваляха гневни мнения против Балъков, който през годините е посочил с благотворителните си жестове и начинания, че е " За " хуманността и срещу всяка форма на дискриминация.

Самият Балъков показа пред Sportal.bg , че е засегнат от гневната офанзива, на която е подложен през последните часове. Атака, която никога не е обективна. За да подкрепим думите на селекционера след края на мача, прилагаме тъкмо това, което той сподели след последния съдийски сигнал в залата за конференции.

“През цялото време бях извънредно съсредоточен в мача и тези неща са минали около мен. Казах и на британските малките екрани, които бяха тук, че в случай че това в случай че се потвърди, ние би трябвало да се простим и да се срамим от това, че тези расистки неща се случват в България . Това е истината”.

Бала приказва и за казуса на Англия с расизма, за който ще използван отчета на FARE за случаи на расизъм и ксенофобия за първото полугодие на 2019 година.

“Съсредоточавам се във футбола и е обикновено по време на мач да съм по-концентриран върху футболните неща. Досега България е имала наказване за расизъм, само че доколкото ми е известно, не е било тъкмо за расизъм и не е било поради наш расизъм. Тази тематика стартира да се дискутира от момента, в който играхме в Лондон. До сегашен миг измести напълно футбола. Вярно е, че това е една извънредно значима тематика за всички нации. Аз съм безусловно " За " строги санкции, в случай че има такова нещо. Това нещо би трябвало да бъде потвърдено. Ако не е потвърдено, са спекулации ”.

За прекратяването на мача и за диалога на Ивелин Попов с част от публиката на стадион “Васил Левски” Бала сподели следното:

“Не знам за какво Попов е приказвал с почитателите. Темата е доста преди мача. Нормално е, като се приказва за тези неща, почитателите да са ядосани, до момента в който мачът не върви добре. Ако е имало нещо такова и е било от шепа хора, които нямат нужния разсъдък и морал, е обикновено да приказва с тях ”.

Но да се върнем на казуса с расизма, в който не България, а Англия е преди всичко. Проблемът на Острова е много по-сериозен от този у нас. Доклад на FARE за случаите на расизъм и ксенофобия през първото полугодие на 2019 година сочи, че Англия е водач с цели 25 сигнала . Втори в листата са италианците с 14 сигнала, като се има поради, че много постоянно Апенините са разтърсвани от този проблем. България е надалеч надолу в този лист със случаи на расизъм . Срещу страната ни има едвам три сигнала на ксенофобия през първите шест месеца на 2019 година, само че пък сега народът ни е показан от британските медии като " Животни " и " Расисти ". Отново форма на расизъм против България, която идва от Англия. ЕВРО 2020 8 кръг, понеделник 14 октомври  България 0:6краен резулат  Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР