През последните 9 години, живеейки в Хелзинки, Хари Ниймин се

...
През последните 9 години, живеейки в Хелзинки, Хари Ниймин се
Коментари Харесай

Xeлзинĸи мoжe дa cтaнe пъpвият гpaд, в ĸoйтo личният aвтoмoбил щe изчeзнe

През последните 9 години, живеейки в Хелзинки, Хари Ниймин се придвижва в града със личен автомобил. Напоследък обаче сложното паркиране в централние улички, изключително в месеците, в които вали сняг, го отхвърлят, споделя Bloomberg.

Неговата съвсем нова Opel Astra съвсем не се употребява и той взема решение да я продаде. Вместо нея, той към този момент употребява ново приложение, което му разрешава напълно да промени метода си на напредване в Хелзинки. Приложението разрешава, против месечна такса, безграничен брой пътувания в градския превоз, достъп до колела, евтини таксита и коли чартърен.

" Това направи напредването ми доста по-лесно. Мога да се кача на какъвто превоз пожелания и към този момент не се тормозя къде съм оставил автомобила си ", споделя той.

Концепцията, която прекатурва метода, по който той пътува, има име в промишлеността: подвижност като услуга. И тя може да се трансформира в най-голямата гражданска война в превоза от представянето на Model T на Ford Motor Co., който отвори пътя към притежаването на персонални коли.Whim, както се споделя приложението, събира всички услуги на едно място с една такса, като разрешава на потребителите постоянно да избират най-ефективния метод на превоз. Целта е в последна сметка персоналните коли да останат в предишното, сменени от надалеч по-приятно прекарване.

Стойността на автомобила е до 85% от общите разноски за напредване, макар че колите приблизително се употребяват към 4% от времето, споделя Сапо Хийтанен, основен реализатор шеф на Maas Global Oy - компанията зад Whim. Така, счита той, има голям капацитет за подобряването на успеваемостта посредством по-малко коли и повече консуматори.

Приложението към този момент има към 45 000 консуматори в района, от които 5 100 заплащат месечна такса. Има два разновидността: първият е 499 евро и включва всички услуги, а вторият е много по-скромните 49 евро и дава право на гратис прилагане на градския превоз и колела, както и на по-евтини таксита и коли чартърен.

За да успее, Whim се нуждае сред 3 и 5% от популацията в района да стартира да употребява приложението. Това са към 60 000. / money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР