През последните 5 години у нас не е реализиран нито

...
През последните 5 години у нас не е реализиран нито
Коментари Харесай

Няма акостирал круизен кораб по големите ни пристанища от 5 години


През последните 5 години у нас не е осъществен нито един морски круиз от пристанищата Варна и Бургас. Това демонстрират данните на Евростат за морския туризъм в страните на Европейски Съюз през предходната година, оповестява БНР. 

Въпреки че през последните години страната ни няма морски круизи, доста наши туристически компании оферират круизи, които не потеглят от български пристанища. Те са с най-известните компании в бранша – с проведен превоз и с включени самолетни билети.

По данни на Евростат, през предходната година броят на пасажерите, които са пътували с морски круиз от страна на Европейски Съюз до разнообразни дестинации, доближи седем милиона души, което надминава върха от 2012 година. Най-много пасажери са почнали своя круиз от Италия, демонстрират данните от европейската статистика. Сред петте страни на Европейски Съюз, най-често избирани за начална точка на пътуването са Испания, Германия, Англия и Белгия. 

При съседите ни неоспорим водач в круизникте пътувания е Гърция. Освен България, и северната ни съседка Румъния няма осъществен нито един круиз от свое пристанище през предходната година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР