През последните 5 години у нас не е реализиран нито

...
През последните 5 години у нас не е реализиран нито
Коментари Харесай

Евростат: Круиз в България от 5 г. няма

През последните 5 години у нас не е осъществен нито един морски круиз от двете ни пристанища Варна и Бургас, демонстрират данни на Евростат за трендовете при развиването на този тип морски туризъм в страните на Европейски Съюз през предходната година. Единственият морски круиз, тръгнал от пристанище Варна е бил през далечната 2013 година, сочи европейската статистика.

Много наши туристически компании оферират круизи с проведен превоз с най-известните лайнери на известни круизни компании. Те оферират круизи с проведен превоз до начално и извънредно пристанище, което анулира уговорките на туристите за организация на самолетни билети. За тези, които желаят да отплават от начално пристанище, родните туроператори спомагат за евтини самолетни билети по специфични цени на самолетните компании, хотелско настаняване и визи, където е належащо.

Круизът " Венецианско колело " с полет от София до Венеция и оттова с круизен транспортен съд коства към 2000 лв., круизът " Американска фантазия " с полет от Истанбул до Маями, Съединени американски щати, включва 10-дневен круиз до Ямайка, Кайманови острови, Маями на цена от 3 570 лв. и др.  Предлагат се и първокласни предложения по 1 600 лв. на човек за 7 дни круиз по най-екзотичните кътчета на Средиземно море, както и оферта от 1 700 лв. за 7 дни по крайбрежието на Адриатика.

През предходната година броят на пасажерите, които са пътували с морски круиз от страна на Европейски Съюз до разнообразни дестинации доближава 7 милиона души, като надминава връх от 6,9 млн. през 2012 година, сочат данните на Евростат.

Най-много пасажери са почнали своя круиз в една от петте страни на Европейски Съюз, като водачеството за най-вече туристи на круизни кораби се държи от Италия, последвана от Испания, Германия, Англия и Белгия. При съседите ни неоспорим водач в круизните пътувания е Гърция. Северната ни съседка Румъния също няма осъществен нито един круиз от свое пристанище през предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР