„През последните 5 години се наблюдава увеличение на дела на

...
„През последните 5 години се наблюдава увеличение на дела на
Коментари Харесай

България рециклира близо една трета от отпадъците

„ През последните 5 години се следи нарастване на каузи на рециклираните боклуци. За 2016 година са рециклирани 917 хиляди тона битови боклуци или близо 32% от общото количество “.

Това съобщи през днешния ден зам.-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев при откриването на кръгла маса на тематика „ Кръговата стопанска система – благоприятни условия за преработване “ в София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. България е в челната тройка на Европейски Съюз по успеваемост на преработването на оловни акумулаторни акумулатори. Наблюдава се трайна наклонност на повишаване на количествата компостирани биоотпадъци. Страната ни сполучливо извършва и заложените в европейското законодателство цели по преработване на характерни отпадъчни потоци – от опаковки, излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение, МПС, акумулатори и батерии, като осъществяването се движи към и над междинното равнище за страните в Европейски Съюз.

„ При отпадъците от опаковки за 2016 година е реализирано равнище от 68,3% преработване при цел от 55% “, добави Кънчев. При излезлите от приложимост МПС е реализирано равнище на повторна приложимост и преработване от 95% при цел от 85 на 100. Според зам.-министър Кънчев тази година държавното управление планува създаване на национална тактика за кръгова стопанска система като причина за по-нататъшно развиване на секторите, директно обвързани с ръководството на отпадъците.

„ Кръговата стопанска система е приоритет за Европейския съюз и при подготовката на идващия програмен интервал “, безапелационен беше Джордж Кремлис, шеф отдел в Главна дирекция „ Околна среда “ в Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР