През последните 5 години броят на товарните влакове, движещи се

...
През последните 5 години броят на товарните влакове, движещи се
Коментари Харесай

Между Китай и Европа се движат 38 000 влака

През последните 5 години броят на товарните влакове, движещи се сред Китай и Европа, е бил 38 000, и те са достигнали до 151 града в 22 страни, заяви представителят на Държавната комисия за развиване и промени Дзин Сиендун на конференция, представен от Радио Китай. 

Мащабният транспорт на товари сред Китай и Европа с влакове започва през юни 2016 година и те – по думите на Дзин – се трансфораха в „ знак на взаимноизгодното съдействие, подтикват инфраструктурата, търговията и развиването на промишлености на страните “. До момента с влакове са превозени 3,4 милиони общоприети контейнера, а мрежата, която те обгръщат е на практика в цяла Европа, добави той.

Данните демонстрират още, че през април, броят на товарните влакове сред Китай и Европа е бил 1218, като с тях са превозени 117 000 контейнера. Това съставлява нарастване надлежно от 24% и 33%.

Бързото възобновяване на страната от пандемията  помогна на Китай да господства в международната търговия през втората половина на 2020 година, откакто карантинните ограничавания изостриха задграничния вкус към създаваните от нея артикули - от електроника до домашен уреди, написа " Файнешъл таймс ".

Проблемът е натискът върху времето за пренос по море за доставките. Така жп превозът се оказа спасението за търговията с Европа Оказа се, че износът по суша през Русия и Централна Азия привлекателна опция. 

Над 2000 товарни влака са се движели от Китай за Европа през първите два месеца на тази година, което е двойно повече по отношение на 2020-а, когато коронавирусът удари за първи път.

През 2020 година Китай изпревари Съединени американски щати и стана най-големият търговски сътрудник на Европейски Съюз. По данни на Евростат вносът на артикули от Китай се е нараснал с 6 % до 384 милиарда евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР