През последните 4 години Министерство на енергетиката извършва регулярни проверки

...
През последните 4 години Министерство на енергетиката извършва регулярни проверки
Коментари Харесай

Енергийната ни система готова за есенно-зимния сезон

През последните 4 години Министерство на енергетиката прави регулярни инспекции по отношение на готовността на електроенергийните предприятия за работа при есенно-зимни условия. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова пред публицисти.

Тя взе присъединяване в откриването на конференцията " Енергийна и градска киберсигурност ".

В момента също тече такава инспекция, а съгласно първичните резултати от нея системата е постоянна, а енергийните предприятия са в доста положително положение. Те имат нужната техническа подготвеност да посрещнат рухването на температурите.

Към сегашния миг се правят инспекции в 3-те ЕРП-та и в Електроенергийния систематичен оператор ЕСО. Министър Петкова разполага към този момент единствено с първични данни, защото инспекцията продължава.

Енергийният министър уточни още, че продължава да се търси опция за преустановяване на дълготрайния контракт за изкупуване на електрическа сила с " Контур Глобал ", а причина за това са резултатите от икономическите разбори.

Теменужка Петкова означи и подобряващото се финансово положение на Топлоелектрическа централа Марица-Изток 2.

В изказването си пред публицисти енергийният министър съобщи още, че процедурата за АЕЦ " Белене " е на стадий заявление за присъединяване за избор на стратегически вложител.

" Сега се прави разбор, до края на месец ноември ще бъде подготвена късата листа с фирмите, които може да се водят договаряния. Към тях ще бъде подадена покана за даване на обвързваща оферта и по-късно ще стартират и договаряния всъщност ", изясни Теменужка Петкова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР