През последните 4-5 години, съпътствани от не една криза –

...
През последните 4-5 години, съпътствани от не една криза –
Коментари Харесай

Къде тази зима парното беше най-евтино?

През последните 4-5 години, придружени от не една рецесия – пандемия, енергийна рецесия, галопираща инфлация, Топлофикация Бургас постоянно е предложила най-хубавата цена на своите клиенти

Европейският блян към по-чисти производства и опциите на средностатистическото българско семейство да получи отопление на рационална и търпима цена се срещнаха в най-голяма степен през миналия отоплителен сезон в Бургас. Топлофикацията в морския град стартира с най-ниска цена и нарастване едвам от няколко стотинки през септември и съумя да задържи цената до края на една от най-непредвидимите зими.

Между 60% и 70% от бургазлии са плащали до 50 лв. месечно  през целия отоплителен сезон.

Около 25% са тези със сметки сред 50 лева и 100 лева и единствено окoло 9% са надхвърлили сумата от 150 лева.           
Информацията от анализите, оповестени публично на страницата на сдружението е, че през 2023 година са се нараснали клиентите, които заплащат до 50 лева за потреблението си за месеца. Равносметката демонстрира, че в този диапазон са попаднали от 12% до 15% повече семейства през другите месеци.
Дали повода е единствено в по-топлата зима или стремежът към непрекъснато увеличение на успеваемостта на Топлофикация-Бургас и летните рехабилитационни и ремонтни стратегии е мъчно да се реши. Със сигурност запазването на цената обаче е сериозен фактор за постигнатите повече от рационални сметки на семействата.

5 години – рецесии и непрекъснато ниска цена

Важно също е да се означи, че през последните 4-5 години, придружени от не една рецесия – пандемия, енергийна рецесия, галопираща инфлация, Топлофикация Бургас постоянно е предложила най-хубавата цена на своите клиенти, съпоставена с всички останали градове и че към 2/3 от семействата са плащали сметки до 50 лева Официалната статистика демонстрира, че в действителност растежът в цените на млечни и месни артикули за същия интервал е над 30%, без да се броят пазарни аномалии, като да вземем за пример цената на олиото, която скочи сред 2 и 3 пъти.

„ Най положителната инвестиция, която сме създали е в удовлетвореността на семействата, които употребяват нашите услуги – отопление и битово горещо водоподаване, само че това надалеч не е допустимо без всички останали старания. Добавяме нови когенерационни мощности, които покачват потенциала и успеваемостта ни, работим по непоколебим график за поддържане на топлофикационната мрежа и още доста ограничения, които остават невидими за хората. Въпреки, че мъчно понасяме тежестта на големите съмнения на цената на природния газ, която генерира обилни загуби и ни слага в тежка обстановка, сме задоволени от обстоятелството, че спечелихме, а не загубихме клиенти и че съумяваме да предложим добра услуга на рационална цена “, споделиха от маркетинговия отдел на Дружеството.

Освен с естествена цена, Топлофикация-Бургас може да се похвали и с чисто произвеждане, тъй като употребява природен газ като единствена суровина.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР