През последните 30 години средната продължителност на живота в нашата

...
През последните 30 години средната продължителност на живота в нашата
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Не трябва да се успокояваме, нищо още не е минало

През последните 30 години междинната дълготрайност на живота в нашата страна се е нараснала с близо 5 години. Само за 2020 година тя е намаляла с година и половина. Това дава смисъл и мощ за това, което вършим сега. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров на показване на публичния съвет за повишение на информираността за изгодите от имунизациите.

" За благополучие в този момент имаме опция да предотвратим бъдещи провали. Измамното е спокойствието, на което се любуваме през последните месеци. Епидемията от COVID-19 не е в контрола ни и не сме застраховани от нова вълна ", съобщи Кацаров.

Той уточни, че даже не може да се предвижда по кое време ще пристигна тази вълна. " Това, което се случва в другите европейски страни в разгара на лятото задоволително ясно демонстрира, че никой не е застрахован, още по-малко ние с 25% от популацията, което е поставило по една игла. Дори не е напълно имунизирано ", акцентира Кацаров.

По думите му лятото е най-подходящото време " да поставим едно такова изпитание да излезем от тази обстановка ".

" Няма потребност да принуждаваме хората да се имунизират. Само отчасти е правилно обаче, че това е персонален и непринуден акт, тъй като той визира доста други хора ", съобщи здравният министър.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР