През последните 30 години българското здравеопазване е превърнато в бизнес.

...
През последните 30 години българското здравеопазване е превърнато в бизнес.
Коментари Харесай

Д-р Костадинов от Възраждане: Ще прекратим кризата в здравеопазването и ще оздравим здравната система.

През последните 30 години българското опазване на здравето е превърнато в бизнес. Горчивата истина е, че България боледува и за жалост казаното напълно не е метафорично. Няколко огромни лечебни заведения в страната са принудени да одобряват пациенти, които се постанова да пропътуват стотици километри, с цел да получат здравна грижа. Здравето към този момент коства пари, доста пари, а лекарите ни са  претоварени с документи и принудени да работят в условия, които припомнят военна конюнктура. Медицинските ни сестри и акушерките са на дъното на обществената стълбица. Болниците ни са полуразрушени, а детската болница в София е градеж, от който стърчат празни обещания и цинизъм.

Ние от Възраждане желаеме хората да бъдат здрави, а не да са пасажери в безкрайни клинични пътеки. Искаме почтено възнаграждение за българските медицински служащи.

Искаме тези над 200 хиляди бездетни български двойки да прегърнат своята дълго чакана рожба и ще създадем всичко допустимо страната да е техен съдружник, а не мащеха.

Ще работим за система, гарантираща предварителна защита и профилактика, естествени цени на медикаменти и услуги, основаване на стандарти и рационализация в цялото опазване на здравето.

Ще работим за премахване на корупцията,  злоупотребите и монопола в тази сфера.

За нас възобновяване на справедливостта в опазването на здравето е цел от първостепенно значение.

Някои от ограниченията, които предвиждаме, са:

·         премахване на комерсиалния статут на болниците;

·         държавно финансиране на медицинските дейности;

·         държавно програмно финансиране за фамилното обмисляне и асистираната репродукция;

·         премахване на Данък добавена стойност върху лекарствата;

·         минимален безвъзмезден пакет здравна помощ;

·         възстановяване на учебните здравни кабинети;

·         здравеопазване във всяко обитаемо място;

·         прилагане на национални стратегии за здравна просвета.

„ За нас от Възраждане опазването на здравето е измежду главните ни цели и в случай че българските жители ни дадат доверието си и станем част от 46-ото Народно заседание, ще  работим за това, всеки българин да има бърз и обезпечен достъп до съответна здравна помощ. Да задържим в България студентите по медицина, които през днешния ден са превърнати в емигранти. Да осигурим почтено възнаграждение за всички здравни служащи и здравна грижа във всяко обитаемо място и да осъществяваме всяка мярка записана в програмата ни и отнасяща се за здравния сектор. Ще прекратим рецесията в опазването на здравето и ще оздравим здравната система. “, сподели доктор Костадинов, ръководител на Възраждане и лидер на листата на претендентите за народни представители в 3-ти Варненски МИР и 25-ти МИР София.

Видео: https://www.facebook.com/watch/?v=225436702753825
Възраждане е с номер 11 в интегралната бюлетина!
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

* обява

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР